Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Стартував проєкт "Армія дронів" для ЗСУ

Дата: 17.08.2022 16:46
Кількість переглядів: 369

Указом Президента України від 17 травня 2022 року № 344/2022 постановлено Кабінету Міністрів України забезпечити запровадження в рамках національної платформи «UNITED24» «єдиного вікна» для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема за такими напрямками, як: допомога Збройним Силам України; гуманітарна, медична допомога і допомога дітям; відновлення інфраструктури; цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.

За три місяці роботи до платформи UNITED24 долучилися люди зі 110 країн світу, а загальна сума благодійних внесків перетнула позначку 6 млрд грн.

Щоб посилити українську армію та зберегти життя тисяч військових, Генштаб ЗСУ, Міністерство цифрової трансформації, Держспецзв'язку та UNITED24 розпочинають проект «Армія дронів»!

Це комплексна програма, що включає в себе системну закупівлю дронів, їх ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів. 

Перше завдання проєкту — придбати 200 дронів-розвідників для ЗСУ, а також зібрати тисячі найпростіших дронів. Люди з усього світу можуть пожертвувати кошти або віддати на потреби ЗСУ власний дрон. Це можна зробити тут.

Пріоритет проєкту – 200 професійних безпілотних авіакомплексів тактичного рівня повітряної розвідки. Такі дрони можуть літати на висоті до 5 км і до 24 години на відстань до 160 км. Вони оснащені кількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням, а головне – їх складно помітити, а отже – складно збити.

«Армія дронів» допоможе ЗСУ відстежувати лінію фронту — а це близько 2 470 кілометрів та давати ефективну відсіч ворожим атакам. Підтримаймо своїх! Разом до перемоги! Слава Україні!

Детальніше за посиланням.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь