Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни

Дата: 22.06.2022 08:15
Кількість переглядів: 309

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни – мільйонів людей, котрі зазнали жахіть війни, чиї долі сплюндрували загарбники. Це день спільної молитви за тих, хто відстояв мир на землі!

22 червня, о 04.00 год сталося велике лихо – розпочалася наймасштабніша і найкривавіша війна ХХ століття. Війна, яка забрала життя фактично кожного п’ятого українця.

Не дивлячись на те, що історикам і дослідникам війни вдалося майже у найдрібніших подробицях відтворити хід подій тих далеких років і знайти відповіді на безліч питань, нам, звичайним українцям, чиї діди проливали кров за рідну землю, і досі не втямки «за що?», «для чого?», «чому такою ціною?». Ми і досі не можемо змиритися з думкою, що за права і благополуччя одних людей, неодмінно мають страждати інші, мусить литися рікою кров, стогнати від людського болю і розпачу земля…

Протягом 77 років від дня Перемоги, ми щорічно згадували про тих, хто так і не повернувся з цієї війни, чиї життя були покалічені і зруйновані іншими, здавалося б, людьми, але складно їх так назвати. Хоч, певно, і вони, мали жагу до життя, мали сім’ї, дітей, планували майбутнє?

Усі ці роки ми повторювали: «Ніколи знову!», передаючи з покоління у покоління пам'ять про кожного, хто боронив Батьківщину, чиїй жертві усі ми завдячуємо життям! Ми усвідомили і закарбували у пам’яті, що це не повинно повторитися! Але знову…

На жаль, сьогодні історія повторюється… 119 день Україна потерпає від страшних звірств, катувань, насилля, розстрілів, концтаборів, депортації, геноциду, але ми тримаємося, бо наші Захисники і Захисниці стали непробивним муром правди, справедливості і Божого захисту!  На жаль, сьогодні те, що було для нас історією, стало реальністю… На жаль, знову не за нашою волею… На жаль, знову через чиїсь амбіції і хворе, викривлене світосприйняття…

Сьогодні, 22 червня, згадаймо усіх, хто віддав життя у боротьбі з ворогом, хто зазнав нелюдських тортур і помер у страшних муках, хто багато років жив із жахом війни, хто героїчно боронив нашу Україну від 2014 року. Вічна пам'ять і царство небесне полеглим на полі бою та усім невинно убієнним у війні!

Помолімося за кожного і кожну, хто сьогодні дізнався, що таке пекло на землі! Помолімося за мир, єдність та нашу перемогу над злом! Честь і слава героям!

З повагою, Пулинський селищний голова – Олександр Гаврилюк!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь