Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Стартувала комунікаційна кампанія «Гарантовано!»

Дата: 20.06.2022 16:58
Кількість переглядів: 646

З початком повномасштабної війни в Україні людям із проблемами зі здоров’ям отримати медичну допомогу стало складніше. Через руйнування лікарень і закриття аптек багато з них втратили доступ до необхідного медичного забезпечення. Багато пацієнтів виїхали у більш безпечні регіони України. Чи не найбільше усім їм бракує інформації куди та як звертатися за медичними послугами в умовах війни.

У відповідь на такий виклик стартує комунікаційна кампанія «Гарантовано!», покликана роз’яснити пацієнтам як зараз отримувати медичну допомогу за Програмою медичних гарантій, яка продовжує функціонувати. Кампанія відбудеться в межах Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Її завдання інформувати про:

  • локації, де можна отримати необхідну медичну допомогу або консультації в регіонах, які постраждали від війни, або в місцях, де перебуває значна кількість внутрішньо переміщених осіб;
  • способи захистити свої права на доступ до Програми;
  • шляхи отримання медичної онлайн-консультації та психологічної підтримки.

Міністерство охорони здоров’я стало партнером комунікаційної кампанії «Гарантовано!», мета якої роз’яснити пацієнтам, що Програма медичних гарантій навіть у час повномасштабної війни продовжує функціонувати, а доступ до безоплатної медичної допомоги можуть отримати всі, хто цього потребує, зокрема і внутрішньо переміщені особи.

У межах кампанії фахівці Міністерства охорони здоров’я будуть надавати свою експертизу для створення та поширення інформаційних матеріалів, братимуть участь у спільних заходах, співпрацюватимуть зі структурними підрозділами МОЗ та обласних державних адміністрацій із питань охорони здоров’я для поширення інформаційних продуктів. 

Слідкувати за публікаціями комунікаційної кампанії «Гарантовано!» можна на сторінках організаторів у Фейсбуці: ГО «Інтерньюз-Україна» та БФ «Пацієнти України» , а також Міністерства охорони здоров’я . 

Комунікаційна кампанія «Гарантовано!» відбувається за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), наданої від імені народу Сполучених Штатів Америки, та Програми уряду Великої Британії «Good Governance Fund», наданої від імені народу Великої Британії.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь