Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

20 червня – Всесвітній день біженців

Дата: 20.06.2022 14:12
Кількість переглядів: 466

Кожного року 20 червня, за резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 2001 року, відзначається Всесвітній день біженців. Цей день має на меті викликати у громадськості почуття гуманності, толерантності, людяності та розуміння біди людей, які були змушені втекти з рідної країни, щоб уникнути конфліктів, переслідувань, війни та визнати їхню силу, мужність і стійкість у відбудові свого життя.

На жаль, з приходом «русскаго міра», ми, українці відчули на власному прикладі, як це бути біженцями. За інформацією Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, станом на 14 червня 2022 року кількість українців, які виїхали за кордон з моменту російського вторгнення, уже перевищує 7,5 мільйонів.

7,5 мільйонів українських сімей разом із дітьми, людьми похилого віку покинули свої домівки, майно – усе, що наживали роками, і стали біженцями у різних країнах Європи. На щастя, європейці відгукнулися на біду звичайних українців і стали їх надійною моральною та матеріальною підтримкою у ці моторошні часи.

Сьогодні люди з усього світу ладні надати прихисток українцям, забезпечити їх їжею, житлом, медичними та освітніми послугами, допомогти з працевлаштуванням. Тисячі європейців регулярно відправляють сотні тонн вантажів для нас, бо розуміють, що світло повинно поглинути морок, що зло повинно бути покаране.

Цього дня хочеться висловити подяку та шану усім, хто щодня, за професійними обов'язками та за покликанням душі допомагає біженцям, волонтерам та звичайним громадянам, які гостинно приймають людей, що опинилися у складних життєвих ситуаціях, рятуючись від війни, конфліктів чи переслідувань.

Нехай ваше добро завжди повертається до вас сторицею!

Ми віримо: невдовзі Україна переможе, відбудує усе зруйноване рашистськими ракетами та сплюндроване брудними чобітьми російських нелюдів і знову розквітне, щоб усі сини і доньки змогли повернутися на рідну землю, щоб зажили у мирі, спокої й достатку. Все буде Україна! Тримаймося! Перемога близько!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь