Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Із засідання комісії ТЕБ та НС

Дата: 17.06.2022 14:11
Кількість переглядів: 414

17 червня 2022 року відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядок денний було винесено ряд питань:  «Про організацію забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про визначення та підготовку до купального сезону місць масового відпочинку людей на водних об’єктах», «Про заходи щодо забезпечення протипожежного захисту об’єктів аграрного сектору економіки під час збирання, переробки та зберігання продукції врожаю 2022 року», «Про стан протипожежного водопостачання» та «Про затвердження заходів щодо підготовки населених пунктів та об’єктів громади до функціонування під час літнього пожежонебезпечного періоду 2022 року».

У результаті обговорення, з урахуванням пропозицій та зауважень, прийняли ряд важливих та компетентних рішень по  питаннях порядку денного, зокрема:

  1. Заборонити купання на водних об’єктах на території Пулинської селищної територіальної громади.
  2. Персональну відповідальність за охорону життя людей у межах закріпленої в установленому порядку ділянки водної поверхні несуть власники або орендарі земельних ділянок.
  3. З метою охорони життя і здоров’я громадян на водоймах встановити попереджувальні знаки «Купатися заборонено, «Небезпечно.
  4. У межах закладів освіти провести спеціальні заняття з вивчення правил поведінки на воді, запобігання нещасним випадкам і травматизму при відпочинку на водних об’єктах, а також обладнати куточки заходів безпеки на воді та правил надання першої допомоги потерпілим.

Кім цього, члени комісії затвердили Заходи щодо забезпечення протипожежного захисту об’єктів аграрного сектору економіки під час збирання, переробки та зберігання продукції врожаю 2022 року, Заходи щодо підготовки населених пунктів та об’єктів громади до функціонування під час літнього пожежонебезпечного періоду 2022 року та План заходів щодо поліпшення стану зовнішнього протипожежного водопостачання у Пулинській селищній територіальній громаді.

Разом з тим, куратор 27-ДПРЧ 1 ДПРЗ головного управління ДПС України Анатолій Павленко наголосив на важливості обережного поводження з вогнем, у тому числі під час використання пічного опалення та недопущення пожеж через необережне поводження з вогнем і дитячі пустощі.

Окрім іншого, начальником Пулинського управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Житомирській області Олександром  Лігутою було порушено питання якості питної води та відновлення запасних джерел водопостачання, зокрема громадських колодязів.

Фото без описуФото без описуФото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь