Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

14 червня – Всесвітній день донора крові

Дата: 14.06.2022 10:32
Кількість переглядів: 418

За статистикою кожна третя людина у світі хоч раз у житті потребує переливання крові. Аби закликати людей до відповідальності один перед одним і надання посильної допомоги тим, хто її потребує, на Всесвітній асамблеї охорони здоров’я в Женеві у травні 2005 року було засновано Всесвітній день донора крові, який відзначають щорічно 14 червня – у день відкриття австрійським лікарем Карлом Ландштейнером групи крові людини.

У цей День Всесвітня організація охорони здоров’я привертає увагу суспільства до необхідності регулярного здавання крові, яка рятує життя тисячам людей та висловлює глибоку повагу донорам крові.

Сьогодні, коли росія розв’язала війну проти України, донорська кров стала важливим інструментом для порятунку життя наших поранених Захисників і Захисниць. Війна показує нам вже понад 100 днів, наскільки важливо триматися разом та спільно працювати на перемогу. Поки наші незламні воїни і цивільні проливають кров у зонах бойових дій та на окупованих територіях, потерпаючи від ракетних та артилеристських обстрілів, ми повинні активно долучатися до донації тут, формуючи у кожного українця культуру регулярного та безоплатного донорства крові. Пам’ятаймо: внесок кожного – цінний!

Шановні донори крові, кожен із Вас дарує надію тим, хто її потребує, додає їм сил у боротьбі з хворобами.  Саме завдяки вашій чуйності та небайдужості, врятовано життя багатьох людей, у тому числі, наших воїнів, які дістали серйозних поранень, захищаючи Україну.

Бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя, благополуччя і родинної злагоди. Нехай Ваш безцінний, безіменний подвиг буде винагороджений довгими роками життя, нескінченним щастям і благополуччям! Щира подяка та уклін кожному донору за таку важливу та відповідальну життєву позицію!

Довідково:

Усе, що потрібно знати перед тим, як здавати кров та її компоненти:  https://mycity.one/.../all-you-need-to-know-blood...

Де можна здати кров: на сайті Donor.ua наявний перелік усіх центрів крові по Україні: https://www.donor.ua/centers

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь