Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Музеї мають силу змінювати світ навколо нас

Дата: 18.05.2022 10:42
Кількість переглядів: 391

Щорічно, 18 травня, більше ніж у 150 країнах світу відзначають Міжнародний день музеїв. Для України цей день виходить далеко за межі професійного свята й має загальнонаціональне значення, адже здатність зберігати та збільшувати свою культурну спадщину свідчить про зрілість і духовний розвиток нації.

Ми сприймаємо музеї, як своєрідні місця пам'яті, місця відкриттів, котрі розповідають нам про наше минуле та відкривають наш розум для нових ідей. Ми розуміємо, що саме музеї є важливим інструментом культурного обміну, своєрідним центром життя громади, місцем досягнення взаєморозуміння, співпраці та миру між людьми.

На території Пулинської громади функціонує унікальний художній музей «Пулинські барви», присвячений творчості відомих художників-земляків. У музеї представлена широка колекція живопису, графіки, фотографії тощо.

Самобутніми, з оригінальними колекціями експонатів та глибоким історичним корінням є Зразковий історико-краєзнавчий музейний комплекс при Очеретянській філії ОЗЗСО Пулинської ЗОШ I-III ступенів, Зразковий історико-краєзнавчий «Музей історії села Івановичі» Івановицької ЗОШ I-III ступенів, Історико-краєзнавчий комплексний музей ОЗЗСО Пулинської ЗОШ I-III ступенів (знаходиться на реекспозиції) та Музей історії села Чернявка.

Також на території громади знаходиться Музей учасників бойових дій, експозиції якого розповідають про земляків-учасників АТО і війни в Афганістані, про їх обпалені війною життя та загиблих побратимів. Крім цього, міні-музеї різної тематики і спрямування щороку з'являються у освітніх закладах громади, зокрема у дошкільних та у приватних колекціях пулинців.

Сьогодні, коли підступні окупанти вдерлися на наші землі, вони нищать усе, що є відлунням пам'яті про нашу культуру та історію. Ми ж-бо робимо усе можливе, аби вберегти цю неоціненну спадщину для майбутніх поколінь, адже розуміємо ціну музеїв для формування нашої нації. І ми переконані, що саме музеї – це наша  національна скарбниця.

У Міжнародний день музеїв Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк та уся громада сердечно вітає  вірних служителів часу – музейних працівників та від щирого серця бажає кожному і надалі вирізнятися високим професіоналізмом, подвижництвом та сприяти примноженню нетлінних духовних надбань.

Сердечно бажаємо Вам творчої енергії, вдалих пошуків, цікавих знахідок, міцного здоров’я, родинного щастя, невичерпної наснаги, успіхів у праці в ім’я утвердження у суспільстві високих моральних засад, збереження національної спадщини нашого краю й непохитної віри у світле майбутнє України!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь