Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

З нагоди Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 09.05.2022 12:02
Кількість переглядів: 669

8 і 9 травня ми, разом з мільйонами людей по усьому світу, відзначаємо День пам'яті і примирення та 77 річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

На жаль, цьгоріч ці пам’ятні дні доводиться вшановувати в умовах широкомасштабної війни. На жаль, світ знову допустив розгортання кривавої війни. На жаль, сьогодні знову гинуть українці, як і тоді, у часи Другої світової війни. На жаль, знову ми мусимо пережити пекло війни, втрату українських синів і дочок, страждання і розруху. На жаль, нам судилося святкувати дві Перемоги: минулу – над нацизмом і майбутню – над рашизмом.

З метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, учасників українського визвольного руху цього періоду та нинішніх Захисників України, працівники Пулинської селищної ради хвилиною мовчання згадали усіх, хто віддав найдорожче – власне життя за нашу свободу.

Фото без опису Фото без описуСхиливши голови, Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк, секретар ради Людмила Метельська та заступник селищного голови Сергій Мурзаков поклали квіти до підніжжя Монументу слави загиблим у Другій світовій війні. Вшанували також пам'ять воїнів Афганської війни. З молитвою у серцях і тяжкими роздумами присутні поклали квіти до братської могили та пам’ятника загиблому учаснику війни на Донбасі Сергію Ковнацькому. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого учасника АТО Олександра Чернявського. Покладання квітів відбулося також і біля  Пам'ятника жертвам фашизму.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Крім цього, селищний голова, секретар ради та начальник відділу гуманітарного відвідали учасників Другої світової війни – Грибана Петра Федоровича, Волощук Ольгу Андріївну та матір загиблого учасника АТО Сергія Ковнацького – Світлану Ковнацьку. Окрім слів підтримки і розради, квітів і теплої розмови вручили продуктові набори.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 

Наш земний уклін усім, хто виніс на своїх плечах лихоліття років окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував нашу країну. Безмежна вдячність кожному, хто тоді і зараз боронять суверенітет і цілісність України!

Історія нас вчить, що Український народ перемагає тоді, коли ми єдині, соборні, діємо разом і захищаємо те, що нам дороге. Коли ми відчуваємо, що справедливість на нашому боці і стоїмо за свою землю, тоді ми непереможні. Тож хай незламний дух Великої Перемоги надає нам сил і наснаги!

Слава Україні!

Слава її Захисникам і Захисницям!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь