Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Якщо окупанти застосували до вас чи ваших близьких насильство - запам’ятайте базовий алгоритм дій

Дата: 29.04.2022 15:09
Кількість переглядів: 183

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій нагадали, куди варто у першу чергу звернутися тим українцям, до яких російські військові застосували насильство. Про це йдеться на сайті відомства.

«Якщо окупанти застосували до вас чи ваших близьких насильство — запам’ятайте базовий алгоритм дій. Ці дії можуть допомогти вам якнайшвидше отримати необхідну підтримку та врешті притягнути до відповідальності злочинців. А також, можливо, врятують інших людей», – зазначили у відомстві.

Зокрема, варто якнайшвидше зафіксувати стан здоров’я у медичному закладі. Для цього треба звернутися за номером 103. Про злочин також необхідно повідомити у поліцію, зателефонувавши на номер 102 або на Урядову гарячу лінію 15-47.

Крім цього, необхідно зафіксувати злочин — обставини, місце, час та дату. Детальну інформацію про злочинців, а також потрібно вказати інформацію про схожі випадки, якщо про такі відомо. Варто вказати завдану моральну та матеріальну шкоду.

Якщо людина перебуває на тимчасово окупованих територіях, то необхідно зібрати контакти свідків, а також зробити фото та відео з місця злочину.

Більше деталей у інфографіці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь