Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

У новій версії застосунку "Повітряна тривога" повідомлятимуть про вуличні бої та артобстріли

Дата: 27.04.2022 13:27
Кількість переглядів: 835

Мінцифри, Ajax Systems та ІТ-компанія Stfalcon продовжують працювати над цифровими сервісами, які стосуються війни. Їх застосунок «Повітряна тривога» вже завантажили майже 5 мільйонів користувачів. Розробники випустили оновлення застосунку та створили нові рішення, що допомагають відстежувати тривоги по всій території України. 

У версії «Повітряна тривога» 3.0 з’явилися сповіщення про артобстріли та вуличні бої, тож тепер застосунок попереджатиме про початок і завершення тривог трьох типів. Про кожну загрозу застосунок повідомляє окремо. Якщо у місті або районі одночасно зафіксували кілька тривог, сповіщення надійдуть послідовно.

Звукові сповіщення та текстові повідомлення для кожної з тривог суттєво відрізняються, щоб користувачі могли швидко визначити загрозу та відповідно на неї реагувати. У повідомленні також є інструкції, як діяти у тій чи іншій ситуації.

Нова версія вже доступна для користувачів iOSAndroid та Huawei. Щоб її отримати, варто оновити застосунок вручну або встановити його наново. Розробники також радять увімкнути автооновлення застосунку. 

З’явилась і офіційна мапа повітряних тривог в Україні. Інформація про повітряну тривогу, загрозу вуличних боїв чи артобстрілу синхронізована із застосунком «Повітряна тривога». Мапа також показує, коли почалась тривога та як довго вона триває в окремих областях. 

Доступ до мапи за посиланням: https://map.ukrainealarm.com/

Також для розробників створили офіційний API «Повітряна тривога» для поширення інформації, яка надходить у застосунок. Це допоможе розробникам інтерактивних карт та інших сервісів отримувати систематизовані дані про тривоги в Україні. 

Щоб отримати доступ до API, необхідно залишити заявку на сайті. Заявник має вказати контактні дані та коротко описати проєкт, для якого API планують використовувати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь