Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Як відбуватимуться Великодні Богослужіння у Пулинській громаді?

Дата: 22.04.2022 15:49
Кількість переглядів: 948

Шановні мешканці та гості громади!

Невдовзі православні християни в усьому світі святкуватимуть одне із найвеличніших церковних свят – Великдень. Це свято символізує світле воскресіння Ісуса Христа після розп’яття його на горі Голгофі та є торжеством перемоги над смертю і очищенням від гріхів.

Зазвичай, віряни відвідували нічне пасхальне богослужіння та разом зі сходом сонця освячували свої кошики, і з вірою в серці та світлою посмішкою віншували: «Христос Воскрес!», чуючи у відповідь «Воістину воскрес!».

Цьогоріч, світле свято Великодня затьмарили криваві події війни і змусили нас відзначати його, дотримуючись реалій військового часу та вимог комендантської години.

У зв’язку з цим, повідомляємо Вас, що нічної служби у цьому році не буде. Час богослужінь буде зміненим.

Святкова служба у різних населених пунктах громади розпочнеться:

о 14.00 год 23 квітня – у с. Корчівка;

о 17.00 год 23 квітня – у с. Мартинівка;

о 17.00 год 23 квітня – у с. Зелена Поляна;

о 05.00 год 24 квітня – у с. Ягодинка;

о 05.00 год 24 квітня – у смт. Пулини (храм Святого Миколая ПЦУ (УПЦ).

Разом з тим, хочемо нагадати, що долучитися до святкової літургії у такий складний час, можна у дистанційному режимі через трансляцію по телебаченню та на платформах суспільного мовника.

У суботу, 23 квітня, о 23:30 в національному марафоні єдиних новин #UAразом та на суспільному телеканалі UA:КУЛЬТУРА розпочнеться пряма трансляція нічного богослужіння Православної Церкви України.

Також 24 квітня з 7:30 до 11:30 національний марафон єдиних новин #UAразом та суспільний телеканал UA:КУЛЬТУРА? транслюватиме богослужіння Української Греко-Католицької Церкви.

Шановна громадо, Великдень - це головна подія церковного року для всіх християн, це свято, котре вселяє у нас віру та надію у перемогу добра і правди. Задля перемоги України ми, українці, повинні зберегти силу духу та мудрість.

Нехай наша віра у краще тільки міцніє, а щира молитва у цей святий день, незалежного від того, де вона промовлена: у храмі чи у власному домі, разом із сім'єю – принесе нам довгоочікуваний мир і перемогу!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь