Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Верховна Рада визнала бійців територіальної оборони ветеранами війни

Дата: 22.03.2022 11:57
Кількість переглядів: 550

Добровольці територіальної оборони визнаватимуться ветеранами війни. Відповідний законопроєкт №7151 депутати Верховної Ради прийняли на спеціальному засіданні 15 березня 2022 року.

«Від початку масштабної військової агресії рф проти України тисячі добровольців активно долучилися до лав ТрО Збройних Сил, щоб посилити спроможності захисту нашої країни. І сьогодні, за ініціативи Мінветеранів, Парламент законодавчо визнав їхній статус, а також запровадив категорію осіб - сімей загиблих Захисників та Захисниць України, - зазначила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. – Завдяки вам, наші добровольці, ми обов'язково переможемо!»

Ухвалений закон уточнює норми, що врегульовують питання визначення категорій осіб, які визнаються ветеранами війни та членами сімей загиблих Захисників та Захисниць України. Документ вносить зміни до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Закон вводить такі новації:

• добровольці тероборони зможуть визнаватися учасниками бойових дій;

• добровольці тероборони зможуть визнаватися особами з інвалідністю внаслідок війни;

• запроваджується соцзахист нової категорії осіб – сім’ї загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України.

«Нині добровольці територіальної оборони ЗСУ захищають нашу країну від окупанта на рівні з мобілізованими військовослужбовцями, жертвуючи власним життям та здоров’ям. Система тероборони вже продемонструвала свою ефективність. Чоловіки та жінки не лише виконують завдання із забезпечення порядку у своїх населених пунктах, а й безпосередньо ведуть бої з окупантами, щодня наближаючи нашу перемогу. Ми вдячні усім нашим захисникам, тому вважаємо за потрібне визнати їх учасниками бойових дій та забезпечити їх низкою гарантій, передбаченими українським законодавством», – розповіла очільниця партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь