Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Уряд підтримає власників житла, які безоплатно прихистили переселенців

Дата: 23.03.2022 13:25
Кількість переглядів: 803

Шановна громадо! У складні часи, часи війни, ми усі повинні підтримувати один одного, допомагати та відноситися з розумінням до тих реалій, у яких нині живемо!

Від початку війни усі ми разом зосередили наші зусилля на допомозі військовим, переселенцям та сім’ям, котрі перебувають у складних життєвих обставинах!  Наразі, наша громада приймає та розміщує людей, котрі приїздять до нас із місць активних бойових дій!

Повідомляємо Вас, що Уряд розробив соціальний пакет для підтримки внутрішньо переміщених осіб, яким врегульовуються питання соціальних виплат, працевлаштування, а також розміщення осіб, які втратили або вимушено покинули своє житло.

«Відтак власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги», – розказав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Якщо ви маєте можливість і бажання надати прихисток внутрішньо переміщеним особам, дотримуйтеся алгоритму.

Алгоритм дій для отримання компенсації:

  1. Люди, які мають житло та готові дати прихисток внутрішньо переміщеним особам, повинні повідомити місцеву владу про готовність прийняти у себе переселенців.

Для цього необхідно звернутися у селищну раду із заявою та надати необхідну інформацію. Також, цю інформацію можна надати через вебсайт Прихисток, а надалі це можна буде зробити й через застосунок Дія.

Річ у тім, що органи місцевого самоврядування почнуть формувати реєстр житлового фонду доступного для розміщення. Це дозволить розмістити якомога більшу кількість людей.

Що важливо, розселення у житлі буде відбуватись лише за згодою власників житла, які погодились надати прихисток.

  1. Щомісячно власники житла, які безкоштовно прийняли у своїх домівках переміщених осіб, будуть отримувати виплату з бюджету через органи місцевого самоврядування.

Сьогодні, як ніколи ми повинні бути згуртованими та допомагати один одному! Адже допомагаючи один одному і спираючись на підтримку держави в цей складний час, ми станемо ще сильнішими!

Не будьмо байдужими! Будьмо єдиними! Слава Україні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь