Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Зараз, як ніколи, важливо бути єдиними!

Дата: 12.03.2022 16:33
Кількість переглядів: 195

Від початку війни кілька мільйонів українців були змушені переїхати за кордон або в інші міста країни. Шукаючи безпечного прихистку, вони покидали свій дім, своїх друзів, своїх рідних. Єдиним бажанням було врятуватися від війни, втекти від тривожних сирен, обстрілів, гучних вибухів, руйнацій і страху… Багато жінок, рятуючи дітей, йшли та їхали світ за очі, аби лиш їх діти мали шанс. Шанс на життя!

На жаль, зараз у мережі та у міжособистісному спілкуванні, можна почути певне засудження цих людей, критику їх вчинків та звинувачення… На жаль, люди починають мірятися своїм вкладом у цю страшну боротьбу, своїм  болем і стражданнями. На жаль, ті, хто у відносній безпеці в Україні, нападають на тих, хто за кордоном. Ті, хто за кордоном починають «коментувати» тих, хто лишився. І таких протилежностей сила-силенна. Та що це породжує? Кому це допомагає? До чого це нас приведе?

Можливо, хтось дійсно думає, що багато з тих, хто зараз перебуває у безпеці, не картають себе через те, що сплять у ліжку, поки інші ховаються в укритті під звуки сирен? Можливо, легко жінкам їхати з дітьми на руках невідомо куди, лишаючи тут своїх чоловіків, братів, синів, батьків?

Звичайно, НЕ ЛЕГКО І ТИМ, ХТО ЇДЕ І ТИМ, ХТО ЛИШАЄТЬСЯ! Не легко кожному по-своєму! Ми усі страждаємо! Ми усі втрачаємо! Ми усі допомагаємо, кожен настільки, наскільки це можливо!

Багато з нас відчувають внутрішній неспокій, провину через те, що ми живі, а велика кількість маріупольців, харків’ян, киян і т.д., на жаль, ні. Часто провину відчувають люди, яких хтось врятував ціною власного життя. Дехто картає себе думками, що міг би врятувати товаришів, аби постарався трішки більше. Хтось мучиться від відчуття бездіяльності, хтось – через неможливість допомогти тощо.

Усім нам тяжко! Та усі ми повинні триматися, підтримувати один одного, бо всі ми велика сім'я, всі ми – українці! Ми мусимо бути єдиними! У цій війні ми не маємо права бути знищені морально! Ми повинні бути згуртовані та непорушні! Це наш урок, який ми повинні винести з цієї війни!

Пам'ятаймо – наша сила у нашій єдності! Не піддавайтеся провокаціям, не дозволяйте лукавому себе спокусити! Вірте у Бога та у наших Захисників! Слава Україні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь