Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Відбулася зустріч з людьми поважного віку щодо обговорення проєкту

Дата: 09.02.2022 17:01
Кількість переглядів: 1440

У рамках успішного завершення освітньої програми «Кроки для спеціалістів з управління проєктами» команда Пулинської селищної територіальної громади була запрошена до участі у закритому конкурсі проєктів «Залучення громадян похилого віку до процесу прийняття рішень у громаді».

З метою детального вивчення проблем і потреб мешканців громади пенсійного віку, сприяння розвитку багатосторонньої взаємодії органів місцевого самоврядування та громадськості для розв’язання проблем громадян похилого віку, в тому числі спричинених пандемією COVID-19, 09 лютого 2022 року у приміщенні селищної ради відбулася зустріч з громадянами вікової категорії 60+. На зустріч прибули 20 активних та цілеспрямованих громадян, сповнених бажання розвиватися, готових до змін і пізнання нового, які чітко знають, якою має бути їх участь у житті громади.

У ході обговорення було акцентовано увагу на ряді проблем, окреслених мешканцями громади цієї категорії. Зокрема, порушені питання, пов’язані з екологічними проблемами, сортуванням сміття, стихійним знищенням дерев, підвищенням рівня цифровової грамотності людей похилого віку, проведення активного дозвілля та шляхів долучення людей віком 60+ до прийняття рішень у громаді.

Крім цього, розглянуті питання діяльності Громадської організації «ПУЛИНСЬКЕ РАЙОННЕ ВІДДІЛЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ОБ'ЄДНАННЯ ВЕТЕРАНІВ». Звернено увагу на основні проблеми їх функціонування та перспективи розвитку.

Варто відзначити досить потужний потенціал цих людей, бажання до створення у межах громади активного культурно-мистецького та просвітницько-інформаційного осередку, так званого центру для організації та реалізації дозвілля людей поважного віку, які перебувають на заслуженому відпочинку, проте не мають наміру просто сидіти у чотирьох стінах, сумувати і згадувати молоді роки.

Як підкреслили самі пенсіонери:

«Таким як ми хочеться спілкуватися, ми прагнемо обмінюватися думками, ми хочемо відчувати себе потрібними і важливими. Так, ми хочемо, щоб в парку грала музика і люди танцювали, не лише ми, а всі! Дискотека – це ж не лише розвага, це здоровий спосіб життя, це якийсь розвиток, комунікація, врешті, це життя і позитивні емоції, це свято, якого нам так не вистачає! Нам хочеться екскурсій, творчих вечорів, якоїсь діяльності, а ще – хочеться відчувати підтримку і небайдужість з боку молоді. Нам є чим поділитися і ми маємо бажання до цієї співпраці. Ми також хочемо бути корисними, хочемо, щоб нас слухали і чули! А більше – нічого!»

У рамках цієї дружньої зустрічі учасники заповнили анкети, запропоновані проєктною командою громади, з метою підготовки якісної проєктної заявки та всебічного залучення громадян похилого віку до процесів розробки, прийняття та реалізації відповідних рішень.

Щиро віримо у щасливе завершення цього проєкту для нашої громади та втілення всього задуманого у життя. І разом з тим, переконуємо, що не залежно від результатів конкурсу, співпраця органів місцевого самоврядування та громадян різних вікових груп, у тому числі пенсіонерів, буде продовжуватися і розвиватися. Бо думка кожного із Вас важлива! Бо громада – це велика сім'я!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь