Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Відбулася нарада з керівниками підприємств, установ, організацій

Дата: 07.02.2022 19:00
Кількість переглядів: 1291

07 лютого 2022 року відбулася нарада з керівниками підприємств, установ, організацій щодо з’ясування знакових питань їх діяльності, основних проблем та шляхів вирішення, з метою забезпечення якісного надання послуг мешканцям громади.

Найбільш обговорюваним стало питання захворюваності на COVID-19. Секретар ради Людмила Метельська, аналізуючи статистичні дані МОЗ України, повідомила про кількість захворілих за минулу добу, зазначивши про щоденне кількісне збільшення нових випадків захворювання. На сьогодні Житомирська область знаходиться у «помаранчевій» зоні, тому кожен мусить беззаперечно виконувати усі протиепідемічні заходи, визначені цим рівнем небезпеки.

Усі, хто ще не мав нагоди вакцинуватися мають можливість пройти повний курс щеплення, щоб запобігти тяжкому перебігу хвороб. Нагадуємо, вакцинація в усьому світі покликана допомогти уникнути критичних ситуацій та зберегти життя людей. Це єдина зброя у боротьбі з COVID-19.

На території Пулинської громади можна вакцинуватися як першою, так і бустерною дозою. Бустерна доза вводиться для того, щоб посилити захист через поступове зниження ефективності вакцини. Бустер – мРНК-вакцини – потрібно вводити через 6-9 місяців після вакцинації. Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам, тобто Moderna або Comirnaty від Pfizer.

Всі охочі віком від 18 років можуть щепитися без попереднього запису,  щоденно з 09.00 год. до 17.00 год  у КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Пулинської селищної ради (бувше приміщення поліклініки) за адресою:  вул. Шевченка 95, 4 поверх, 44 кабінет.

Наразі наявна вакцина  Astrazeneca CoronaVac та Pfizer.

Станом на 09.00 год цієї доби у ковідному відділенні нашої лікарні знаходяться 26 хворих, з яких 7 дітей. Нині відділення розраховане на 40 ліжок, з яких 10 – для дітей.

Порівнюючи статистичні дані попередніх місяців з сьогоднішніми, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Мурзаков відзначив, що зараз ми мусимо бути особливо обережними, дотримуватися маскового режиму, соціальної дистанції та інших протиепідемічних заходів, аби вберегти себе, своїх рідних і оточуючих від хвороби, а також пройти обов’язковий курс вакцинації.

Окрім вищезазначеного, присутнім ще раз нагадали про правила благоустрою прилеглих територій, особливо у зимовий період, необхідності посипання пісковою сумішшю доріжок та тротуарів, з метою уникнути травмування відвідувачів та перехожих. Іван Кайданюк - начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та інфраструктури, закликав директорів підприємств, установ, організацій до плідної співпраці для забезпечення якісного життя мешканців Пулинщини та  розвитку громади.

Також було порушено питання реформи шкільного харчування та особливостей його впровадження у Пулинській громаді. Начальник Пулинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області  Олександр Лігута відмітив, що загалом мешканці громади звикли дотримуватися протиепідемічних вимог, це стосується і працівників сфери торгівлі, і працівників освіти, і надавачів та отримувачів послуг. Однак подекуди трапляються порушники, з якими проводиться відповідна роз’яснювальна робота.

Фото без описуФото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь