Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Здобувачі освіти Пулинської громади – активні учасники мистецьких конкурсів та виставок

Дата: 07.02.2022 11:57
Кількість переглядів: 1040

Здобувачі освіти Пулинської громади – не лише інтелектуально розвинені, активні, талановиті школярі, а й великі поціновувачі мистецтва у всіх його проявах. Саме тому, вони часто долучаються до різних творчих ініціатив, зокрема виставок та конкурсів.

Відділ освіти, заклади загальної середньої освіти та КЗПО «Центр дитячої та юнацької творчості» Пулинської селищної ради всіляко сприяють всебічному виявленню і підтримці обдарованої учнівської молоді, створюють умови для самореалізації творчої особистості, збагачення її духовного потенціалу, шляхом залучення дітей до участі у конкурсах та виставках на рівні громади, області та всієї України.

Таким чином, учні ОЗЗСО Пулинської ЗОШ I-III ст., Очеретянської та Чернявської філій ОЗЗСО Пулинської ЗОШ I-III ст., Новозаводської, Івановицької, Мартинівської ЗОШ I-III ст., Староолександрівської ЗОШ I-II ст. долучилися до виставки-конкурсу «Чарівний пензлик».

На участь у конкурсі були запропоновані творчі роботи – малюнки, які в художній формі відтворюють красу рідного краю, висловлюють думки про мир, безпеку та євроінтеграційні процеси в Україні, демонструють творчість, креативність та індивідуальність учасників. Роботи представлені у 3 номінаціях («За нашу свободу», «Знай і люби свій край», «Україна – європейська держава») 2 вікових груп (06 – 12 років, 13 – 18 років).

Фото без опису  Фото без опису Фото без опису Фото без опису  

Зазначимо, що напрацювання школярів спочатку оцінює компетентна комісія КЗПО «ЦДЮТ» Пулинської селищної ради, після чого кращі роботи відправляються на наступний, обласний, етап відбору. Наразі конкурси проводяться у дистанційному форматі. За умовами участі у конкурсі «Чарівний пензлик» на II етапі відбудеться онлайн-захист робіт.

 

Крім цього, учні ОЗЗСО Пулинської ЗОШ I-III ст., Вацлавпільської гімназії, Івановицької, Мартинівської ЗОШ I-III ст. та Сколобівської ЗОШ I-II ст. взяли участь у виставці-конкурсі юних фотоаматорів «Моя Україно!». До участі були представлені роботи у таких номінаціях: «Портрет (репортажний та студійний)», «Пейзаж», «Натюрморт», «Побутові або жанрові фотографії», «Фото з застосуванням програми Adobe Photoshop», «Архітектура», «Репортажне фото», «Мікрофотографія та макрофотографія», «Флора і фауна», «Експериментальне фото».

 

Основна мета цього конкурсу полягає у виявленні і підтримці обдарованої молоді, підвищенні ролі фотоаматорства у морально-етичному вихованні підростаючого покоління, розвитку художньої майстерності та фотоаматорства серед учнівської молоді, збільшення мережі гуртків юних фотоаматорів, популяризації кращих фоторобіт, тощо.

Фото без описуФото без опису Фото без опису

Також учні закладів освіти громади взяли участь у юнацькому фестивалі «В об’єктиві натураліста – 2022» за темою «Дива природи. Явища навколо нас».

Фото без опису Фото без опису

За словами директора КЗПО «Центр дитячої та юнацької творчості» Пулинської селищної ради Оксани Василенко, кількість дітей, які активно долучаються до мистецького життя громади, приймають участь у регіональних та обласних змаганнях різної тематики мистецького спрямування, постійно зростає.  

«Приємно спостерігати, як кожен інший напрямок роботи активізує наших талановитих школярів, розкриває по-новому їх талант та бачення певних речей. Роботи, представлені для участі в конкурсах, завжди вирізняються багатою палітрою кольорів, застосуванням різних технік, вони передають глибинний зміст та розкривають індивідуальність окремої дитини. А оволодіння новими техніками та сучасними знаннями пробуджують в учнів жагу до створення нових шедевральних рішень і мистецьких напрацювань.

Ми по-щиро радіємо, коли разом з дітьми отримуємо перемоги на обласних та Всеукраїнських змаганнях, адже ці перемоги вартують титанічної праці наших учнів, їх таланту, наполегливості та постійного бажання розвиватися», - зазначає Оксана Василенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь