Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

День пам'яті Героїв Крут – «перших кіборгів»

Дата: 29.01.2022 12:50
Кількість переглядів: 486

29 січня 2022 року в Україні відзначається 104-та річниця бою під Крутами, який відбувся у 1918 році  під час російсько-української війни між українськими військовими курсантами та студентами і московсько-більшовицькими військами.

Для українського народу цей бій став символом героїзму та самопожертви молодого покоління українців в боротьбі за незалежність.

Поєдинок під Крутами став успішною оборонною операцією. Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. У цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.

Сміливість та жертовність крутянців зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України. З ними порівнюють захисників Донецького аеропорту в теперішній російсько-українській війні. Тому героїв Крут у публіцистиці часто називають "першими кіборгами".

З метою ушанування пам’яті Героїв Крут, виховання національно-патріотичного світогляду у молодого покоління, збереження національної історичної пам’яті бібліотека Пулинської селищної ради презентує виставку-пам'ять «Крути. Історична драма».

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь