Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Всеукраїнська інформаційна кампанія з протидії картковому шахрайству «Шахрай Гудбай»

Дата: 19.01.2022 15:11
Кількість переглядів: 330

Національний банк України готується до проведення Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству «Шахрай Гудбай», під час якої заплановано проведення низки заходів та виготовлення інформаційних продуктів. Цільовою аудиторією кампанії є населення України вікової категорії від 18 до 25 років, 45+ та учні шкіл, пенсіонери.

Нагадаємо, що у 2020 році Національний Банк України проводив кампанію про безпеку безготівкових розрахунків, що тривала пів року. Національний банк об’єднав навколо інформаційної кампанії понад 60 партнерів – це банки, платіжні системи, правоохоронні органи, мобільні оператори, інтернет-магазини, логістичні компанії, комунальні підприємства.

У лютому – травні 2022 року планується проведення другої хвилі кампанії, оскільки в Україні тема шахрайства залишається актуальною. Соціальна інженерія, коли люди самі переказують гроші шахраям або розкривають їм дані своїх карток, залишається найпопулярнішим методом шахрайства. Також низький рівень обізнаності населення щодо сучасних кіберзагроз, протидії їм та низького рівня культури безпечного поводження в кіберпросторі спонукає до проведення Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству «Шахрай Гудбай» у 2022 році.

Мета кампанії – поліпшити обізнаність громадян про кібергігієну, сформувати культуру безпечної поведінки у віртуальному просторі та нагадати українцям правила безпеки безготівкових та онлайн-платежів.

Термін проведення кампанії: з 15 лютого до 31 травня 2022 року.

Відеоролики про основні правила безпечних розрахунків, основні поради з платіжної безпеки, скімінг, телефонне шахрайство, безпечний онлайн-шопінг та багато іншої корисної інформацію, що вбереже Вас від шахраїв, можна переглянути за посиланням:https://bank.gov.ua/promo/stopfraud/

   Фото без опису                  Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь