Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Меморіальні заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2021 10:30
Кількість переглядів: 672

14 грудня в Україні традиційно проводяться меморіальні заходи, присвячені вшануванню учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, котрі боролися зі страшним лихом ХХ століття, котре сталося в ніч на 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС та забрало життя десятків тисяч мирних жителів, покалічивши мільйони.

Наслідки аварії на ЧАЕС мають планетарні масштаби – це непридатні до проживання величезні території, забруднення водних джерел, радіація, вплив на екологічну систему планети, десятки тисяч вимушених переселень та страх…  

Рятуючи людство від страшної техногенної аварії, наслідки якої згадуємо й до нині, сотні тисяч ліквідаторів жертвували своїм життям та здоров’ям, аби уберегти від ядерної небезпеки нас, українців, та інші народи, котрі зазнали удару після вибуху. Тож нині, кожен мусить схилити голову перед подвигом героїв, ліквідаторів аварії, і хвилиною мовчання вшанувати усіх мужніх героїв з великим серцем і сталевим духом.

Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, працівники Пулинської селищної ради поклали квіти до пам’ятного знака «До 20-ї річниці аварії на ЧАЕС», а на базі бібліотеки організували виставку-застереження «Чорнобиль не має минулого часу».

Ми висловлюємо велику пошану ліквідаторам Чорнобильської катастрофи. Низько схиляємо голови перед тими, хто, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, тими, хто зупинили розбурхану стихію некерованої ядерної реакції, унеможливили її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України, інших народів сусідніх і не сусідніх держав.

Низький уклін пам'яті тих, хто не дожив до цього дня. Обов’язок кожного з нас – пам’ятати про це й підтримувати тих, до кого у сім’ю прийшла чорнобильська біда! Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи! А передана з покоління в покоління пам’ять про ті трагічні події, вчить нас цінувати спокій на нашій землі.

Фото без опису Фото без описуФото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь