Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Права людини належать їй в силу її існування!

Дата: 10.12.2021 14:42
Кількість переглядів: 827

10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини, який було засновано 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини у 1948 році.

Головна мета Міжнародного дня прав людини – торжество в усьому світі понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню один до одного. У цей день варто згадати про механізми досягнення безпеки у суспільстві й зусиллях світового співтовариства щодо виховання підростаючих поколінь у дусі дотримання прав людини, адже усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах.

Сьогодні, у часи неспокою та нестабільності, коли Україна зіштовхнулася із особливою жорстокістю та неповагою до прав людини з боку країни-агресора, котра анексувала Крим та розпочала збройний конфлікт на сході нашої країни, а також численні терористичні акти та військові конфлікти по всьому світу свідчать про неспроможність як окремих держав, так і світової спільноти забезпечити на належному рівні захист прав людини і основоположних свобод.

Єдине, що ми можемо і повинні робити щодня – поважати права і свободи кожної окремої людини, незалежно від статусу, релігії, національності чи переконань. Саме ми повинні сіяти зерна розумного, доброго, вічного, виступати проти порушення власних прав та прав інших людей, але робити це варто усвідомлено та на законодавчому рівні.

Ми повинні розвиватися, рухатися вперед і дотримуватися вимог часу, бути толерантним та терпимим до інших, у будь-якій ситуації чинити по-совісті та не боятися змін. Ми маємо усе для того, щоб жити вільно і гідно, активно долучатися до громадського життя та сприяти розвитку громади. Варто лише почати діяти.

Памятаймо: завдяки плідній праці, енергії та волі ми подолаємо всі перешкоди, що стоять на заваді захисту прав людини, утвердження принципу верховенства права, гуманізму та піднесення авторитету нашої громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь