Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Із засідання постійної комісії з питань бюджету, комунальної власності та планування соціально-економічного розвитку

Дата: 10.12.2021 12:25
Кількість переглядів: 961

08 та 09 грудня 2021 року відбулося два засідання постійної комісії з питань бюджету, комунальної власності та планування соціально-економічного розвитку. Розглядали питання щодо формування бюджету на 2022 рік, а також аналізували виконання бюджету у поточному році.

У ході засідання заслухали пропозиції начальників відділів Пулинської селищної ради щодо формування бюджету на 2022 рік та разом із депутатами обговорили усі заплановані витрати та надходження у наступному календарному році.  Голова постійної комісії – Станіслав Карпінський.

Під час виступу начальника відділу гуманітарного Олени Гузюк найбільше дискусій викликали питання, пов’язані з ситуацією по виплаті заробітної плати медикам. Зазначимо: дана заборгованість з’явилася через несвоєчасне фінансування Національною службою здоров’я України Комунального некомерційного підприємства «Лікарня» Пулинської селищної ради та напряму не залежить від селищної ради. Також говорили про забезпечення КНП «Лікарня» та КНП «ЦПМСД» енергоносіями.

Крім цього, значну частину часу приділили розгляду питань, пов’язаних із проблемами соціального захисту населення, зокрема про надання послуг із соціальної підтримки населення, захисту сімей, дітей, людей з інвалідністю та інших вразливих категорій населення тощо.

Було відзначено значні досягнення нашої молоді у сфері фізичної культури та спорту, а тому вважається за доцільне і надалі підтримувати КУ «Дитячо-юнацьку спортивну школу» та громадську організацію ФС «Колос»  у вигляді виділення коштів на проведення фізкультурно-спортивних заходів серед широких верств населення, підготовку і проведення спортивних заходів, навчальних, тренувальних зборів спортсменів, які беруть участь у змаганнях різних рівнів, їх заохочення та нагородження.

Досить детально присутні обговорювали діяльність КЗ «Центр культури і дозвілля» Пулинської селищної ради. Депутати наголосили на необхідності реорганізації формату роботи сільських клубів і бібліотек та аналізу їх діяльності. Перш за все, ці заклади повинні слугувати культурному розвитку населення, сприяти їх соціальній згуртованості та формувати  духовний, творчий, інтелектуальний потенціал мешканців громади.

Члени комісії розглянули діяльність відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, земельних відносин та інвестиційної діяльності. Зосередили увагу на питаннях фільтрації води, водовідведення, вивозу сміття, ремонту доріг та готовності до зимового періоду. Ініційовані пропозиції щодо покращення благоустрою населених пунктів та кладовищ. Порушено питання прибирання туалетів та їх реконструкції.

Марія Остапчук, начальник Служби у справах дітей, доповіла про запити відділу на наступний рік, поінформувала про діяльність Служби, профілактичні рейди, участь у соціальних заходах щодо захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Обговорили готовність щодо забезпечення новорічно-різдвяними дарунками дітей учасників АТО, дітей-сиріт та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. У наступному році начальник відділу планує залучати громадськість та спонсорів до участі у різних акціях, спрямованих на покращення умов, у яких виховуються діти відповідних категорій.

Пропозиції щодо бюджету 2022 року внесли начальник фінансового відділу Людмила Сак та начальник відділу-головний бухгалтер відділу бухгалтерського обліку та звітності Наталія Пітра. У ході виступів були порушені питання щодо можливості введення електронного документообігу та необхідності забезпечення старостинських округів дровима. Крім цього, були внесені пропозиції щодо розгляду питання забезпечення підвищення кваліфікації працівників, зокрема медиків.

Під час виступу начальника відділу освіти Наталії Опанащук значну увагу приділили видаткам на енергоносії, паливно-мастильні матеріали, водопостачання, заробітню плату, діяльність ІРЦ та КУ «Центр дитячої та юнацької творчості Пулинської селищної ради». Окремо були обговорені питання введення нового меню у закладах дошкільної та загальної середньої освіти, а також виконання вимог Держпродспоживслужби, пов’язаних зі змінами у харчуванні та необхідності матеріально-технічного забезпечення.

Варто відзначити, що детальний аналіз видатків та потреб громади при формуванні бюджету на наступний рік, внесення пропозицій та додаткових змін, комплексна оцінка сприяють якісним і кількісним змінам життя громади.

Наразі обговорення бюджету на наступний календарний рік триває.

Фото без опису  Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь