Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Як та коли кожен вакцинований зможе отримати свою 1000 гривень від Президента?

Дата: 08.12.2021 08:51
Кількість переглядів: 510

Шановні мешканці громади, нагадуємо, що Президент України анонсував Програму підтримки легального бізнесу, який постраждав від запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів під час пандемії COVID-19, шляхом стимулювання попиту серед громадян.  

У рамках програми надання допомоги «єПідтримка» передбачається надання державою підтримки у розмірі 1 000 гривень повнолітнім громадянам.

Обов’язковою вимогою участі громадян у Програмі є наявність т.з. «зеленого сертифікату», підтвердженого у мобільному застосунку Дія.

За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або купити квитки для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки. 

Важливо: ця тисяча гривень не буде оподатковуватися, а отримання коштів не є перешкодою для нарахування субсидій.

Громадянин може скористатися нарахованою сумою протягом 4 місяців після дня надходження коштів. У разі невикористання сума буде повернена державі.

Термін дії Програми становитиме 1 рік (з 19.12.2021 до 18.12.2022).

Програма реалізовуватиметься в декілька етапів:

  • Одразу від початку програми   (1 етап) отримання коштів відбуватиметься через додаток ДіЯ. Це - найшвидший і найпростіший спосіб.

Для цього громадянин у Дії обирає послугу «єПідтримка», проходить перевірку на відповідність встановленим критеріям, відкриває віртуальний рахунок в онлайн-банку, отримує на нього гроші та витрачає їх на покупку послуги у суб’єкта господарювання, який бере участь у програмі.

За попередніми підрахунками – це більше 6000 підприємств у сферах культури, спорту та пасажирських перевезень. Таким чином, громадянин отримає безкоштовну послугу, а підприємець отримає гроші від держави.

  • На другому етапі (3 квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний механізм нарахування, над яким зараз працюють.

Така Програма дозволить здійснити підтримку сфер діяльності, які постраждали від карантину більше за інших, а саме: заклади культури, заклади фізкультурно-оздоровчого спрямування і внутрішні пасажирські перевезення. У подальшому планується збільшити перелік сфер діяльності.

Наразі Урядом України, зокрема Мінекономіки, опрацьовується механізм нормативно-правового врегулювання реалізації Програми.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь