Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Стартує конкурс для жінок-підприємиць «Створено жінками»

Дата: 30.11.2021 16:22
Кількість переглядів: 586

В Україні стартує конкурс для жінок-підприємиць «Створено жінками». Про це повідомили на порталі ГУРТ. Цьогорічний конкурс покликаний відзначити підприємиць, які розвивають свою справу в умовах пандемії, спростувати упередження щодо жінок в бізнесі, посилити їхні можливості, а також надихнути не боятися розпочинати власну справу.

«У суспільстві й досі існують стереотипи про «жіночі» і «не жіночі» справи. Деякі інвестори все ще вважають, що доля жінок — доглядати за дітьми та варити борщі. Як результат — жінкам важче залучити інвестиції й, відповідно, масштабувати свій бізнес. Для Франції рівність жінок і чоловіків є цінністю і завданням. Політика фемінізації керівних ланок управління бізнесом дала результати — вже близько 40% підприємств створюються за ініціативи жінок або жінками. Я сама веду бізнес в Україні і знаю, з якими упередженнями стикаються підприємиці. Тому я розумію, як важливо підтримувати створення і розвиток компаній, заснованих жінками. Саме тому ми заснували цей конкурс і проводимо його вже четвертий рік поспіль», — сказала Мод Жозеф, директорка Франко-української торгово-промислової палати.  

Участь у конкурсі є безкоштовною. Для цього необхідно до 30 січня 2022 року заповнити заявку.

Учасниці змагатимуться за головний приз премії — 100 000 грн на розвиток справи та ділову поїздку у Париж. Також всі учасниці можуть презентувати свої проєкти та знайти підтримку інвесторів, менторів, у тому числі — серед французької бізнес спільноти. 

«Ця премія дає значні ресурси жінкам для розвитку їхньої підприємницької діяльності і таким чином сприяє підвищенню їх присутності в економічній сфері», —прокоментувала Матильда Коме, Аташе з питань співробітництва в Посольстві Франції в Україні.

Олександра Балясна посіла перше місце  на конкурсі «Створено жінками» минулого року. Вона — засновниця бренду для передчасно народжених немовлят «Раненько». Олександра — мама передчасно народженої дитини, яка 9 років тому стикнулась з тим, що не змогла купити одяг для своєї доньки.

«Через пандемію мені стало складніше закуповувати тканини — строки доставки збільшились, асортимент сильно «просів». На отриману грошову премію я закупила тканини, що дозволило виробництву працювати без перебоїв. Частину коштів витратила на доведення сайту до ладу — адже в умовах карантинних обмежень було важливо зробити зручними онлайн замовлення».

Іноді жінки обирають неповну зайнятість або посаду, яка дозволяє їм суміщати роботу і хатні справи, догляд за дітьми, тому ще одна мета конкурсу — надихнути жінок, що мріють, але не наважуються відкрити власну справу. Адже не лише переможниці отримають нові можливості, завдяки конкурсу учасниць помічають інвестори й можливі партнери.

Слідкуйте за новинами у соцмережах проєкту:  https://www.facebook.com/creeparlesfemmes

https://www.instagram.com/cree_par_les_femmes/ 

Контакти:
Дарія Байрак, 067 502 92 83 
dbairak@gmail.com
Наталя Красненкова, 067 465 54 26, krasnenkova@prhouse.com.ua 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь