Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Суб'єктів пробації залучили до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Дата: 29.11.2021 18:37
Кількість переглядів: 747

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», що триває з 25 листопада по 10 грудня, 29 листопада 2021 року фахівцем із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Пулинської селищної ради Аліною Грибан спільно з начальником Житомирського районного сектору №8 філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області Тетяною Горбатюк проведено інформаційно-просвітницьку годину спілкування на тему: «Скажіть насильству – Ні!».

Основною темою зустрічі стало питання запобігання вчиненню насильства у сім’ї. Суб’єкти пробації мали можливість дізнатися про основні аспекти проблеми, фактори, які сприяють її виникненню, а також способи та методи її уникнення. Крім цього, говорили про сутність  поняття «насильства», його види, сфери дії, суб’єктів, які здійснюють заходи щодо  запобігання та протидії домашньому насильству тощо.

Велика увага була приділена формуванню ціннісних орієнтирів суб’єктів пробації, вказана пряма залежність на розвиток і формування дитячої психіки у сім'ях, де має місце домашнє насильство.

Фахівець соціальної роботи значну увагу приділила питанням створення соціального простору, вільного від насильства, збільшення розуміння та обізнаності суб’єктів пробації щодо форм насильства; служб, до яких можуть звернутися постраждалі від насильства за допомогою, а також прав постраждалих осіб.

Присутні переглянули відеоролик на тему: «Що таке домашнє насильство?».

Варто відзначити, що суб’єкти пробації активно обговорювали означену проблему, ділилися власним досвідом та шляхами вирішення непорозумінь у сімї.   У ході розмови визначили, що кожна людина, незалежно від віку, статі та фізичних можливостей, має право на свободу та особисту недоторканність, заслуговує на повагу до власної гідності та особистості, а кожен, хто намагається порушити ці права, мусить відповідати перед законом.

Присутнім наголошено, що центр надання соціальних послуг є уповноваженою установою, на яку покладено здійснення заходів з попередження насильства у сім’ї. У разі необхідності, особи можуть звернутися до них задля захисту порушених прав та законних інтересів. Крім цього, суб’єкти пробації отримали інформаційні пам’ятки, у яких зазначена інформація про насильство, його види та контакти відповідних структур, котрі сприятимуть захисту осіб, постраждалих від насильства.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь