Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Із засідання виконкому Пулинської селищної ради

Дата: 25.11.2021 12:39
Кількість переглядів: 650

25 листопада 2021 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Пулинської селищної ради. У ході засідання було розглянуто 15 питань порядку денного, за якими прийнято близько 20 відповідних рішень.

Члени виконавчого комітету заслухали заступника селищного голови Сергія Мурзакова, який інформував про утворення спеціальної комісії з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, про затвердження акту комісії з визначення і відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам. Окрема увага була зосереджена на проблемах збирання, утилізації, захоронення рослинності та її залишків (відходів) і заборони їх спалювання на території Пулинської селищної ради.

Про стан проживання і виховання дітей у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах доповіла начальник Служби у справах дітей Пулинської селищної ради Марія Остапчук. Доповідач зазначила, що Службою у справах дітей проводиться комплексна робота щодо соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, зосереджуються зусилля на забезпеченні захисту прав законних інтересів дітей, питаннях подолання бездоглядності, профілактики правопорушень та негативних проявів у дитячому середовищі.

Станом на 25.11.2021 року на обліку Служби перебуває 52 дитини, що виховуються у 21 сім'ї. З метою профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей, протягом 2021 року Службою у справах дітей організовано та проведено 34 профілактичні рейди, під час яких обстежено умови проживання 163 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та відносно яких надходили повідомлення й усні звернення. Під час проведення профілактичних рейдів проводяться бесіди з батьками та дітьми, які спрямовані на посилення відповідальності батьків за виховання, навчання своїх дітей, недопущення скоєння насилля у сім'ї, правопорушень і злочинів, ведення здорового способу життя.

Наразі намічається тенденція до збільшення кількості батьків, які покращили своє ставлення до виконання батьківських обов’язків. Є надія, що загальні зусилля, направлені на подолання життєвих труднощів, які виникають у сім'ях, сприятимуть всебічному розвитку і вихованню дітей у сприятливих умовах, створених люблячими батьками.

Окрім цього, Марія Остапчук доповіла про взяття дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування на позачерговий та соціальний квартирний облік.

Начальник відділу гуманітарного Пулинської селищної ради Олена Гузюк поінформувала про утворення опікунської ради при виконавчому комітеті Пулинської селищної ради з питань опіки та піклування над повнолітніми недієздатними та обмежено дієздатними особами, а також про утворення мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього та/або насильства за ознакою статі.

По питаннях порядку денного доповіла начальник відділу загальної та організаційної роботи селищної ради Олена Лонська.

Начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, земельних відносин та інвестиційної діяльності Пулинської селищної ради Іван Кайданюк, серед іншого, інформував про надання дозволу на встановлення пам’ятного знаку на єврейському кладовищі в с. Ягодинка.

Керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Микола Захарчук повідомив, що  двоє жителів громади звернулися з заявами про надання матеріальної допомоги на поховання. У результаті обговорення члени виконкому вирішили надати одноразову матеріальну допомогу, задовольнивши відповідні заяви. Також були розглянуті заяви про уточнення і присвоєння юридичних адрес.

 

P.S. Детальніше ознайомитися з проєктами рішень можна на сайті громади у розділі Документи.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь