Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

В Україні з'явився мобільний застосунок для протидії домашньому насильству

Дата: 24.11.2021 11:18
Кількість переглядів: 672

В Україні створили перший мобільний застосунок, який допомагає розпізнавати та протистояти домашньому насиллю, повідомляє ТСН.

Основною необхідністю розроблення такого застосунку є різке збільшення жертв домашнього насилля: від початку року в поліції зафіксувала більше 203 тис. випадків.

Тетяна Рамус, амбасадорка «Білої стрічки» - міжнародного руху на підтримку жінок проти насильства та дискримінації переконує:

«Дуже часто жінки взагалі не розуміють, що вони перебувають у нездорових стосунках. У нашому застосунку ви можете подивитися, що таке психологічне насилля, що таке фізичне насилля, що таке економічне насилля. Багато жінок дивуються, тому що вони навіть не могли собі уявити - це може бути насиллям».

У мобільному застосунку «White Ribbon Ukraine» міститься багато інформації щодо визначення домашнього насилля, його видів, а також порад, як захистити себе. Також там є список необхідних контактів, за якими можна звернутися по допомогу.  

«Якщо не знаєш, що тобі робити, не знаєш, куди тобі бігти – в тебе є цей застосунок. Якщо в тебе проблема, ти натискаєш кнопку - у тебе є виклик поліції. Поліція приїжджає і захищає тебе. Якщо в тебе є якась інша проблема, у тебе є якісь організації, які тобі можуть допомогти. Через цей застосунок можна їх викликати чи отримати консультацію», - каже Тетяна Рамус.

Наразі застосунок працює в тестовому режимі, але його вже можна скачати через App Store чи Google Play.

Бережіть себе та пам’ятайте, що про насилля варто говорити!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь