Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Участь Пулинської громади у Всесвітній виставці Dubai Expo 2020

Дата: 19.11.2021 15:34
Кількість переглядів: 556

У рамках співпраці всеукраїнської організації органів місцевого самоврядування Асоціації Міст України, Мінцифри, ГО «Центр освітніх реформ «Наші діти»» та Пулинської громади, з метою отримання та впровадження світового досвіду у громаді (освіта, медицина, ЖКГ, промисловість, сільське господарство та ін.), голова Пулинської селищної ради Олександр Гаврилюк доєднався до участі у Всесвітній виставці Dubai Expo 2020.

Виставка була присвячена пошуку способів зв’язку, співпраці і формуванню нових партнерських відносин, з метою розробки інновацій та нових ідей для створення кращого майбутнього. WORLD EXPO DUBAI відбувається під гаслом «Об’єднуючи ідеї, створюємо майбутнє» та реалізується у трьох основних темах форуму: мобільність, сталий розвиток, можливості.

У листопаді 2021 року 29 представників органів місцевого самоврядування з різних областей України відвідали найпрестижнішу виставку у світі «Експо-2020», яка демонструє автентичність культури, національну самобутність, економічний, науковий і технічний потенціал країни-учасниці.

Делегація керівників органів місцевого самоврядування – активних учасників проєкту «Подолання цифрової освітньої нерівності в Україні», за 5 днів мала можливість взяти участь у запланованих заходах програми, відвідати різні павільйони виставки, ознайомитися з культурно-туристичними сервісами Dubai, налагодити комунікацію з колегами. Звичайно, свій трансфер на EXPO 2020 почали з українського павільйону, також відвідали локації Казахстану, Саудівської Аравії, Великобританії, Іспанії тощо.

Варто відмітити, що це безцінний досвід, котрий наштовхує на реалізацію нових ідей розвитку громади, формує сучасний світовий досвід, відкриває актуальні тренди та технології майбутнього і разом з тим, об’єднує керівників органів місцевого самоврядування з усієї країни, дає можливість обговорити побачене, згенерувати нові рішення та налагодити міжмуніципальне співробітництво.

Це фантастичний досвід командної роботи у новому форматі, який дозволяє кожному знайти відповіді на найболючіші питання розвитку своєї громади. Досить цінними є дискусії делегатів з приводу інноваційного майбутнього громад, у межах яких, зачасту, народжуються сміливі ідеї, приречені на успіх.

«Життя сьогодні надзвичайно стрімке, воно поглинає людину всеціло, вимагає тотальної віддачі і, разом з тим, дарує нові можливості, вказує на незнані горизонти і примножує безцінний досвід. Спробувати щось нове, відвідати незвідане, досі небачене є досить хвилююче, проте той енергетичний заряд, креативні ідеї, вогонь в очах і бажання змінити життя на краще, яке у результаті отримуєш – вартує того. Вкотре переконуюся: у цьому світі можливо все – варто лише вчасно використати надану можливість!», – ділиться Олександр Гаврилюк.

«Можливості, які дає EXPO 2020 – надзвичайно потужні, - розповідає селищний голова. Ми мали змогу поспілкуватися наживо з колегами й обмінятися досвідом розвитку своїх громад. При чому такий формат зустрічі, на відміну від нарад, сприяв створенню доброзичливої атмосфери, під час якої знаходилися конкретні шляхи вирішення великих і малих проблем громади. Цей досвід – безцінний, адже освіта має бути основним пріоритетом розвитку кожної громади, а підходи до її організації повинні відповідати сучасним вимогам цифровізованого світу.

Згодом додає:

«Досить складно описати все побачене, а фото і відео з подорожі не передають увесь той масштаб та глобальність. Ви знаєте, український гімн на краю світу сприймається, наче молитва до Бога. Пробирає до кісток усвідомлення того, що смарт-інновації у сфері цифрової трансформації освіти України відповідають світовим тенденціям сталого розвитку!

Така мандрівка змушує поглянути на життя нашої громади дещо під іншим світлом, у порівнянні з іншими громади та світовим розвитком. Дійсно, нам варто багато працювати, але на сьогодні намічені чіткі шляхи розвитку громади та покращення життя людей, крізь призму кращих практик наших земляків та інших країн світу. Цей досвід допомагає зазирнути у майбутнє, змушує до ще більшої віддачі та бажання змінити навколо стільки, скільки можливо, і навіть трохи більше!»

Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк висловлює невимовну вдячність організаторам подорожі за створену атмосферу, європейську підготовку, відданість справі, за теплі слова і щирі емоції.

«Ваш талант, розум і місіонерська діяльність допоможе ще не одній людині змінити життя своєї громади і України на краще. Надзвичайно вражає ваш підхід до організації таких заходів, креативність, відданість національним традиціям, патріотизм, комунікативність, вміння відчувати момент та створювати незабутню атмосферу. Ви даєте шанс нам, керівникам громад, зробити власну громаду конкурентоспроможною, а Україну поставити поруч з найрозвинутішими країнами світу. Завдяки Вам ми мали можливість відчути свою причетність до творення іміджу нашої країни, поринути у нові технології, ідеї розвитку, стартапи та стратегії цілого світу, разом з тим зберігаючи автентичність. А головне: Ви надихаєте на нові думки, на перезагрузку, подекуди зміну вектору та певне переродження».

Окрему подяку за плідну працю, налагоджені контакти та безцінний обмін досвідом, за обговорення проблемних питань і створення дружньої атмосфери голова Пулинської селищної ради висловлює колегам:

«Ви неймовірно талановиті та активні, а ваша впевненість, завзяття, стійкість і цілеспрямованість доводять, що неможливе можливо, що разом ми збудуємо міцні підвалини для побудови високорозвинених сучасних громад, а заразом і цілої країни! Радію, що мав можливість провести ці дні разом з вами, подискутувати та опанувати інноваційний досвід. Впевнений, що той настрій і бажання, з яким ми охоплювали цей багаж знань неодмінно стане кроком уперед в особистісному розвитку кожного з нас, відгукнеться у розвитку наших громад та змінить життя мешканців».

Дійсно, ми живемо у світі шалених швидкостей, невпинних змін та постійного розвитку. Освіченість, розум, досвід і комунікація повинні бути неодмінними рисами представників органів місцевого самоврядування, крім того, постійне навчання, розвиток і обмін досвідом. А для того, аби креативні ідеї втілити у життя необхідна підтримка і командна робота, а ще досвід практиків та вогонь в очах від можливостей, які відкривають Асоціація Міст України, ГО «Центр освітніх реформ «Наші діти»» та багато інших.

Шанс стати поруч із найрозвинутішими країнами та пересвідчитися у дієвості інноваційних технологій – запорука невпинного розвитку кожної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь