Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Держава нікого не залишить без світла й тепла, – Президент України

Дата: 17.11.2021 11:48
Кількість переглядів: 446

Попри світову енергетичну кризу громадяни України будуть забезпечені електроенергією й теплом. Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні до українців.

«По-перше, держава підготувала атомну енергетику. За останні тижні запущено два додаткові блоки: на Рівненській та Запорізькій АЕС. Ще один блок Запорізької АЕС буде запущено у найближчі тижні – до кінця листопада. Відключення світла можуть лякати тільки тих, у кого відключено логіку й критичне мислення», – зазначив Глава держави.

Президент закликав громадян не слухати неправдиві заяви про відключення світла, які іноді лунають на деяких необ’єктивних телеканалах.

«А краще не дивіться взагалі – це береже і нерви, і електроенергію», – додав він.

Крім того, Володимир Зеленський запевнив, що в Україні не буде нестачі вугілля.

«Крім нашого українського вугілля, буде сім кораблів Panamax, які вже прямують і прибудуть до українських портів найближчим часом. Вугілля, яке ми доставляємо морем, повністю закриває потребу енергетичної сфери до кінця цього року. У разі необхідності такі ж наші дії закриють потребу до кінця всього опалювального сезону», – повідомив Глава держави.

Президент наголосив, що Україна не купує вугілля у представників незаконних угруповань з тимчасово окупованих територій.

«Деякі телеканали під соусом різних аргументів це активно засуджують. Хоча, як на мене, засуджені мають бути саме ті, хто купував його у невизнаних територій у минулі роки. Ми ж не платимо й не будемо платити тим, хто не визнає нашу незалежність, і робимо перший крок на шляху до повної енергетичної незалежності України», – заявив Володимир Зеленський.

Відеозвернення Президента України Володимира Зеленського дивіться ТУТ.

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь