Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Листопад – місяць цифрової грамотності: здобуваємо нові навички!

Дата: 17.11.2021 11:08
Кількість переглядів: 505

Наш світ і саме життя досить швидко цифровізується. Сьогодні не складає труднощів оплатити рахунок, забронювати квиток, придбати їжу та одяг чи здобути освіту, не виходячи з дому. Разом з тим, такий стрімкий розвиток суспільства, доступ до великої кількості інформації, спрощення системи обробки персональних даних сприяють  шахрайству та поширенню серед мас фейкової інформації, що провокує розбрат і соціальні заворушення.

Сьогодні «цифрова грамотність – це не тільки уміння користуватися комп’ютером, різними застосунками, знаходити інформацію, а це ще й цифрова гігієна, захист персональних даних, етична поведінка у цифровому середовищі, безперебійний доступ до інформації, управління нею, її інтеграція та оцінка. Це одна із базових потреб сучасної людини, тенденція розвитку сучасного світу, особистий розвиток, доступність адміністративних послуг, конкурентоспроможність, як конкретної людини, так і держави на міжнародній арені, онлайн-безпека тощо.

Згідно з даними дослідження, проведеного в 2019 році, 53% українців володіють цифровими навичками нижче базового рівня. Тому Міністерство цифрової трансформації України оголосило місяць цифрової грамотності — масштабну інформаційну кампанію, яка надихне українців на навчання цифрових навичок. 

З  1 по 30 листопада триває "Місяць цифрової грамотності".  Дана ініціатива реалізується у межах проєкту Міністерства цифрової трансформації Дія. Цифрова освіта. Проєкт охоплює національний портал з розвитку цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта з понад 65 безоплатними освітніми серіалами та тестами на цифрову грамотність, а також розгалужену мережу з 6000 партнерських офлайн-хабів цифрової освіти.

Виходячи з вище викладеного, пропонуємо вам, дорогі жителі Пулинської громади, долучитися до цієї кампанії, зареєструватися на платформах Дія.Цифрова освіта  (для всього населення) та Всеукраїнська Школа Онлайн (для вчителів та школярів) і пройти відповідне навчання, з метою набуття цифрових компетенцій для безпечного використання сучасних цифрових технологій у роботі чи особистому розвитку.

Крім того, пропонуємо вам переглянути принаймні один освітній серіал, або ж пройти тестування на цифрову грамотність Цифрограм для громадян.

Рекомендовані освітні серіали:  

- Основи кібергігієни.

- Кіберняні.

Обережно! Кібершахраї.

- Серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті» .

- Як громаді стати цифровою.

- Електронний підпис  тощо.

 

Приєднуйтесь до національного тестування! Користуйтеся сучасними сервісами нового покоління! Крокуйте в ногу із часом та будьте прогресивними!Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь