Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Хроніки коронавірусної хвороби на території громади

Дата: 16.11.2021 16:40
Кількість переглядів: 642

Пандемія коронавірусної хвороби увірвалася у наше життя неочікувано і, на жаль, затрималася досить надовго. Ставши заручниками цього світового нашестя, люди й незчулися, як стали зовсім байдужими та егоїстичними, почали мислити однобічно, не сприймати наукових досліджень та кричущих проблем.

На сьогодні, на території нашої громади у ковідному відділенні КНП «Лікарня» знаходиться 40 пацієнтів, які  борються з недугою та постійно потребують кисню. Нагадаємо: відділення працює з 23 жовтня 2021 року та розраховане на 70 пацієнтів. За цей час на стаціонарному лікуванні перебували 101 пацієнт, з яких вакциновані 1 дозою – 4 особи, 2 дозами – 9, всі інші – не вакциновані.

За словами директора КНП «Лікарня» Павла Анатолійовича Гуменюка, вакциновані пацієнти переносять хворобу досить легко, а їх перебування у стаціонарі пов’язане із супутніми захворюваннями, тоді як за життя кожного не вакцинованого доводиться боротися.

Варто відмітити, що кількість позитивних ПЛР тестів з кожним днем зменшується. Скажімо, кількість хворих з 13 по 16 листопада у порівнянні з 3 по 6 листопада значно зменшилася. Така тенденція до зменшення кількості хворих, звичайно, налаштовує на позитив, проте цей показник є відносним і залежить від багатьох факторів.

Станом на 10.11.2021 року кількість вакцинованих осіб, які заключили декларацію з сімейними лікарями КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Пулинської селищної ради становить 2768 осіб, з них повністю вакцинованих – 1738 осіб. А це означає, що значна частина громадян ще не мала нагоди вакцинуватися.

Вкотре нагадуємо: на території Пулинської громади можна вакцинуватися у  КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Пулинської селищної ради (бувше приміщення поліклініки) за адресою:  вул. Шевченка 95, 4 поверх, 44 кабінет. Наразі наявна вакцина  Astrazeneca та  CoronaVac.

 

Дорогі мешканці громади, маємо надію, що життя без коронавірусу – це не сон, а реальність; віримо, що скоро все стане так, як і раніше, одначе для цього кожен повинен зробити свідомий вибір у боротьбі з пандемією.

 

На сьогодні, вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби. Тому бажаємо кожному, хто зараз перебуває у лікарнях, бореться  з недугою – швидше видужати, тим, хто ще не вакцинувався – прийняти для себе свідоме й виважене рішення на користь життя, нашим лікарям – низький уклін і щира дяка за врятовані життя.

Здоров’я, сил і терпіння усім нам.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь