Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Про результати дотримання карантинних вимог суб’єктами господарювання

Дата: 12.11.2021 11:59
Кількість переглядів: 445

З 30 жовтня 2021 року Пулинська селищна територіальна громада перебуває у «червоній зоні» епідемічної небезпеки поширення COVID-19. У зв’язку з цим мешканці громади повинні дотримуватися усіх карантинних норм, передбачених Постановою Кабінету міністрів України №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 зі змінами», зокрема перебувати у захисній масці у громадських будинках і спорудах та громадському транспорті, дотримуватися соціальної дистанції тощо.

Нагадаємо, що діяльність закладів освіти, громадського харчування, закладів торгівлі і побутового обслуговування, продовольчих та непродовольчих ринків та інших закладів залежить ще й від наявності COVID-сертифіката, негативного ПЛР-тесту (дійсний 72 год. з моменту забору матеріалу),  або довідки про нещодавно перенесену хворобу, або довідки про абсолютні протипоказання до вакцинації у надавачів послуг та відвідувачів.

З метою посилити контроль за дотриманням карантинних заходів на території громади та недопустити поширення коронавірусної хвороби, працівники поліції та Пулинського  управління  Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області проводять на території Пулинської громади профілактичні рейди.

Мобільно-оперативна група перевіряє роботу суб’єктів господарювання, зокрема магазинів, продовольчих та непродовольчих ринків, щоб своєчасно виявити та усунути наявні порушення дотримання протиепідемічних вимог.

Як повідомляє Пулинське управління  Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області з 30.10. по 05.11.2021 року здійснено ряд позапланових перевірок, зокрема проінспектовано:

  1. 43 продовольчі об’єкти. За результатами перевірки виявлено 19 правопорушень, направлено 12 листів із пропозиціями та попередженнями керівникам суб’єктів господарювання щодо усунення виявлених порушень та складено 4 протоколи про адмінправопорушення за статтею 42 КУпАП.
  2. 35 непродовольчих об’єктів: виявлено 8 правопорушень, складено 1 протокол про адмінправопорушення за статтею 42 КУпАП та направлено керівникам суб’єктів господарювання 7 листів-попереджень.
  3. 4 заклади громадського харчування: виявлено 1 правопорушення, складено 1 протокол про адмінправопорушення за статтею 42 КУпАП та направлено керівнику суб’єкту господарювання 1 лист-попередження.
  4. ДП «Кооперативний ринок»: виявлено 1 правопорушення.
  5. ЗДО: перевірено 1 об’єкт, виявлено 1 правопорушення та складено 1 протокол про адмінправопорушення за статтею 42 КУпАП.
  6. 2 аптечних заклади смт. Пулини: виявлено 1 порушення. Направлено лист з пропозиціями щодо усунення недоліків.

За словами начальника Пулинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександра Лігути суб’єкти господарювання найчастіше порушують такі карантинні вимоги:

  • відсутність достатньої кількості інформаційних матеріалів щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;
  • порушення умов одночасного перебування відвідувачів у закладі із розрахунку не більше однієї особи на 10 м2 площі зали обслуговування; 
  • відсутність відповідного тимчасового маркування для перебування у черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менше 1,5м;
  • порушення умов вологого прибирання виробничих приміщень, контактних поверхонь із використанням миючих та дезінфекційних засобів;
  • не створені умови для дотримання правил особистої гігієни персоналу;
  • порушення умов приготування, використання дезінфекційних розчинів.

Разом з тим, надавачі послуг громади та відвідувачі з розумінням ставляться до необхідності виконання протиепідемічних вимог, бережно відносяться до власного здоров'я та здоров'я оточуючих, дотримуючись "маскового режиму" у громадських місцях, соціальної дистанції у чергах, а також все більше працівників торгівельних закладів та сфери обслуговування мають "зелені сертифікати" про повний курс вакцинації проти СОVID-19.

P.S. Така тенденція свідомого та виваженого ставлення до коронавірусної хвороби у надавачів послуг та відвідувачів дозволяє сподіватися, що кожен дотримуватиметься карантинних вимог, не наражатиме себе та інших на небезпеку, і кількість хворих на COVID у відділенні нашої лікарні поступово зменшиться.

Бережіть себе та будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь