Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Працівники Пулинської селищної ради доєдналися до написання Радіодиктанту національної єдності

Дата: 09.11.2021 13:56
Кількість переглядів: 515

А мова – це душа народу,

народ без мови – не народ. (В. Сосюра)

У День української писемності та мови працівники Пулинської селищної ради, зокрема працівники відділу загальної та організаційної роботи, відділу організації надання адміністративних послуг, відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, земельних відносин та інвестиційної діяльності, відділу фінансового, відділу освіти, служби у справах дітей доєдналися до написання XXI Радіодиктанту національної єдності. 

Учасники флешмобу переконують, що вирішили разом з усією країною писати диктант, не для того щоб перевірити свою орфографічну грамотність, а для того, щоб власним прикладом переконати підростаюче покоління цінувати рідну мову, збагачувати її та вдосконалювати.

Радіодиктант національної єдності  - це унікальна подія, яка об’єднує українців у всьому світі, зосереджує їх навколо рідної мови, виховує почуття гордості та причетності до національного самоусвідомлення.

О 10.00 год. 11 учасників флешмобу зібралися в залі, де мали можливість наживо, завдяки дистанційним технологіям, бути причетними до творення української історії. Взявши з собою ручки й папір для написання диктанту, присутні не забули й про позитивний настрій, енергійність і жагу до звершень.  

З усмішками на обличчях, любов’ю у серцях, поглядаючи на монітор ноутбука, учасники акції з певним хвилюванням слухали прямі включення з різних регіонів країни, щоб вже 0 10.30 год. зосередитися і на одному подиху з мільйонами українців написати Радіодиктант Національної єдності.

Нагадаємо, що цьогоріч автором та читцем Радіодиктанту «Слідом за пам’яттю» став знаний у літературних колах, високошанований серед читачів - письменник Юрій Андрухович.

Учасникам флешмобу у прямому ефірі нагадали, що час для надсилання готового тексту — астрономічна доба. Текст всеукраїнського диктанту оприлюднять на сайті «Українського радіо» 11 листопада об 11:00.

Важливо: свої роботи можна відправляти як у паперовому форматі, так і надсилати на електронну адресу.

Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше 10 листопада.

Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку rd@ukr.radio. Після оприлюднення диктанту електронні листи не прийматимуть.

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт, щоб можна було надіслати диктант за допомогою будь-якого гаджета. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту. Результати оголосять упродовж 1–2 місяців, залежно від кількості отриманих листів.

P. S. Після написання диктанту учасники флешмобу поділилися своїми враженнями і відчуттями від написаного. Думки кожного зійшлися на тому, що  диктант досить складний, мовно багатий, насичений авторськими прикметниками та великою кількістю прислівників. Разом з тим, він надзвичайно мальовничий та мелодійний, хочеться вслухатися у кожен образ і слово, аби насититися глибиною і підтекстом.

 - Раді, що в День української писемності та мови, мали можливість відчути подих національної єдності, стати частиною руху, що змінює свідомість і формує пріоритети, - підкреслюють учасники флешмобу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь