Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Пулинська громада – активний учасник комплексної навчальної програми від U-LEAD

Дата: 02.11.2021 22:24
Кількість переглядів: 521

Упродовж травня-червня 2021 року 225 громад і близько 600 учасників взяли участь у першому етапі комплексної навчальної програми від U-LEAD «Кроки для спеціалістів» на тему «Просторове планування та управління природними ресурсами».

Завдяки активній позиції керівництва Пулинської селищної  територіальної громади, зацікавленості спеціалістів, що працюють із земельними питаннями, після оформлення заявки наша громада була відібрана до числа тих, хто зможе отримати консультативну та практичну допомогу з питань здійснення аудиту земельних ресурсів.

Протягом навчання спеціалісти Пулинської громади мали можливість більше дізнатися про системи та підходи просторового планування в Україні та територіальних громадах, на які законодавчі новації очікувати найближчим часом та як ефективно управляти природними ресурсами, щоб забезпечувати сталий розвиток громади.

Навчальна програма, складалась з таких семінарів:

1. Принципи просторового планування.

2. Просторове планування в Україні.

3. Просторове планування в територіальних громадах.

4. Виклики просторового планування.

5. Земля та інші природні ресурси у територіальних громадах.

За результатами навчання було відібрано 48 громад, які сьогодні отримують додаткову експертну підтримку у підготовці завдання для розробки Комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади або підтримку у проведенні аудиту земельних ресурсів. Пулинська селищна територіальна громада є однією з них!

Так, з вересня для команди нашої громади, до складу якої увійшли заступник селищного голови Сергій Мурзаков, головний спеціаліст з інвестиційної діяльності Марина Халімовська та головний спеціаліст з питань земельних ресурсів відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, земельних відносин та інвестиційної діяльності селищної ради Василь Владиченко, розпочалось навчання, що передбачає серію воркшопів, під час яких команди спеціалістів із кожної громади поетапно працюють над розробкою обраного продукту.

Для Пулинської громади – це проведення аудиту земельних ресурсів.

Громади працюють командами разом із експертами з просторового планування та управління природними ресурсами «U-LEAD з Європою» Олександром Придатко та Романом Романко у форматі воркшопів та індивідуальних консультацій.

На сьогодні відбулося вже 3 таких онлайн-заходи, на яких учасники ознайомились із цінністю та значенням земельних ресурсів у сталому розвитку громади, сформували перелік вихідних даних, визначили та проаналізували джерела та способи їх отримання для проведення аудиту земель, обговорили способи систематизації та аналізу вихідних даних та сформували просторові основи для проведення аудиту земель у громаді.

Після кожного воркшопу обов’язковим є виконання домашніх завдань, виконавши які буде напрацьована база даних, що сприятиме проведенню якісного аудиту земельних ресурсів на території громади.

Дякуємо Програмі «U-LEAD з Європою» за таку можливість та за проведені заходи, які дуже важливі для нас!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь