Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Пулинська громада доєдналася до масштабної Екоініціативи «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу»

Дата: 01.11.2021 16:53
Кількість переглядів: 450

29 жовтня 2021 року Пулинська громада доєдналася до масштабної Екоініціативи «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу» у рамках глобального проєкту «Greening of the Planet».

0 13.00 год. працівники всіх відділів Пулинської селищної ради, КУ «Центр надання соціальних послуг», Центру культури і дозвілля Пулинської селищної ради, Пулинської школи мистецтв, КУ «Трудовий архів», ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, ЗДО № 1 «Ялинка», ЗДО № 2 «Сонечко», КУ «Пулинський інклюзивно-ресурсний центр» долучилися до екологічної акції.

Одначасно 94 мешканці громади на 3 локаціях висадили 300 саджанців дерев: на локації «Парк» висадили 40 беріз, на локації «Стадіон» - 25 беріз та 25 дубів, на локації «Бровар» - висадили алею із 175 дубів та 35 беріз.

Окрім цього, протягом 29-30 жовтня 2021 року по всій території громади відбувалася висадка саджанців дерев на територіях закладів дошкільної освіти та закладів загальної середньої освіти. Варто відмітити, що до акції також долучалися мешканці громади, висаджуючи дерева на власних господарствах, поодинці або разом з друзям та сім’єю. Головне, що всі вони, свідомі мешканці планети, хотіли досягти спільного результату – відновити екосистему Землі.

За результатами акції, ініційованої благодійним фондом «Озеленення України» за підтримки Міндовкілля, Держлісагентства та Міністерства закордонних справ України, у співпраці з Акцією «Створюємо ліси разом» у рамках програми Президента «Зелена країна» 1 313 338 людей висадили 3 765 127 дерев.

До речі, саме Житомирська область змогла залучити до участі найбільшу кількість мешканців регіону – близько 300 тис.  

Голова благодійного фонду «Озеленення України» Ганна Крисюк вдало підкреслила: «Кожна людина є самобутньою, неповторною особистістю. Однак всіх людей об’єднує спільний дім – Земля.  Людство є частиною природи, тому його доля визначається станом природного середовища. І саме від того, що ми робимо сьогодні, залежить те, як ми будемо жити завтра».

Учасники акції щиро вірять, що висаджені дерева буде охороняти кожен, таким чином компенсуючи вплив людської діяльності на екосистему планети. Бо всі ми знаємо: наше майбутнє, якісна питна вода і їжа, свіже повітря та оточуючий світ залежить від нашої діяльності і тільки ми можемо зупинити нищівний вплив на довкілля, зберігши світ для нащадків таким ж прекрасним, як бачили його ми.

P.S. Мешканці Пулинської громади  вже сьогодні уявляють як за 30-50 років гулятимуть пулинською алеєю дубів та всміхатимуться жовтогарячому березовому листячку в парку, висадженому 29 жовтня 2021 року.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь