Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Схилімо голови перед невмирущою людською мужністю…

Дата: 28.10.2021 16:35
Кількість переглядів: 551

   Сьогодні, 28 жовтня 2021 року, відзначають 77-му річницю вигнання нацистів з України – День визволення України від фашистських загарбників.

    З метою вшанування пам’яті загиблих героїв, працівники Пулинської селищної ради поклали квіти до Монументу Слави та схилили голови перед тими, хто віддав найцінніше – власне життя, аби кожен з нас мав право жити вільно і незалежно.

   У цей день ми згадуємо тих безстрашних мужів, котрі будучи в лавах Червоної армії, Української повстанської армії чи партизанів, чинили опір нацистським загарбникам, боронили свій край та свою землю.

   Варто відмітити, що лише завдяки об’єднанню зусиль всієї антигітлерівської коаліції та визвольних антинацистських рухів, завдяки спільним зусиллям мільйонів вдалося дати гідну відсіч нападнику. 

   Минають роки, змінюються покоління, але пам’ять про ті буремні роки, коли здригалася рідна земля, горіли села, гинули тисячі мирних жителів, назавжди залишиться у наших серцях. Українці ніколи не забудуть про цю сторінку історії, про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним: понад десять мільйонів українців загинули у найбільшому в історії людства військовому конфлікті – Другій світовій війні. Ми завжди будемо пишатися подвигом борців за свободу Батьківщини.

   Сьогодні ми висловлюємо слова глибокої вдячності всім ветеранам, учасникам Другої світової війни, партизанам, тим, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога та складаємо глибоку шану солдатським вдовам, дітям війни, згадуємо всіх, чиє життя забрала війна.

   Ми доземно вклоняємось всім, хто витримав на своїх плечах весь тягар тих часів, а потім відбудував і підняв зі згарищ українські міста і села.

   Щиро дякуємо всім ветеранам, сучасним героям за самовідданість, героїзм, нескореність і любов до України. Бажаємо здоров'я, добробуту, тепла, затишку, довгих років життя, мирного і світлого неба над головою!

 

Вічна і світла пам’ять загиблим!

 

З повагою - селищний голова Олександр ГАВРИЛЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь