Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Нові карантинні правила у регіонах зі значним поширенням COVID-19

Дата: 21.10.2021 09:52
Кількість переглядів: 712

Темпи захворюваності на COVID-19 невпинно зростають, і дедалі більше областей переходять до «червоної» зони епіднебезпеки. Така ситуація в країні є сигналом до прискорення темпів вакцинації та посилення протиепідемічних заходів.

Фото без описуТаким чином, 11 жовтня Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах зі значним поширенням COVID-19. Згідно з доповненнями, внесеними до пункту 3 Постанови № 1236 з 21 жовтня здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах, авіаційним та залізничним транспортом у міжобласному сполученні можливий лише за наявності одного з документів:

  • негативного результату тестування на COVID-19, яке проведене не більше, як за 72 години до дня поїздки, крім осіб до 18 років;
  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;  
  • документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката чи іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях;
  • негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Фото без описуАТ «Укрзалізниця» повідомляє, що на вході у вагон контролюватиме наявність у пасажирів зазначених документів разом із квитком та ідентифікаційним документом. У випадку відсутності вищезазначених документів провідник або стюард має право не допустити пасажира до поїздки. Повернення коштів за придбані білети у разі відмови від поїздки здійснюється згідно з правилами перевезень пасажирів. Для пасажирів віком до 18 років наявність вищевказаних документів, крім проїзного документа та документа, що підтверджує особу, не вимагається.

Нові правила для перевезення пасажирів — вимушений крок для стримування поширення коронавірусної хвороби, для збереження життя та здоров’я пасажирів і поїзних бригад. Тому АТ «Укрзалізниця» організує вибіркові перевірки дотримання карантинних вимог по ходу слідування поїздів, з метою уникнути черг при посаці. Також АТ «Укрзалізниця» звертається до пасажирів із розумінням поставитися до ситуації та прибувати на вокзал завчасно, зберігати спокій та дистанцію на пероні.

У разі виникнення випадків порушення оновлених правил проїзду потрібно негайно повідомляти службу підтримки. Якщо виникли питання щодо нових правил перевзень телефонуйте до Контактного центру Укрзалізниі: 0 800 503 111.

Зауважимо, що під час засідання Кабінету Міністрів України, 20 жовтня 2021 року, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль нагадав, що у регіонах, де встановили червоний рівень епіднебезпеки зможуть працювати бізнес та громадські заклади за умови 100% вакцинації всіх співробітників та відвідувачів. Також підкреслив, що громадський транспорт у містах та перевезення всередині однієї області наразі під ці нові правила не підпадають.

Окрім цього, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ввела з 23 жовтня 2021 року додаткові обмеження щодо роботи житомирських ринків та торгових центрів. Рішення ухвалили під час позачергового засідання комісії ТЕБ та НС 19 жовтня:

«Передбачається ввести додаткові обмеження щодо роботи продовольчих і непродовольчих ринків за наступних умов: 1 людина на 10 кв.м; не більше 50% заповненості торгової площі з дотриманням соціальної дистанції не менше 2-х метрів; лише при наявності сертифікатів про вакцинацію або негативних ПЛР-тестів, зроблений не пізніше, ніж за 72 години, для 100% працівників ринку та суб’єктів підприємницької діяльності, що здійснюють діяльність у межах ринку; допуск відвідувачів лише у захисних засобах. Відповідальність за дотримання цих заходів покладається на керівників ринків. Теж саме стосуються і торгових центрів, закладів торгівлі та сфери послуг», - доповів директор юридичного департаменту Євгеній Черниш.

Також з 23 жовтня вводяться додаткові обмеження щодо роботи закладів харчування – не більше 50% заповненості, з розрахунку не більше 4 людини за столиком на відстані 2 метри між столиками, сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест для 100% працівників закладу, допуск відвідувачів до закладу та при замовленні лише у засобах захисту, час роботи – з 6:00 до 23:00.

Закладам розміщення (готелі та хостели) дозволено працювати за наявності сертифіката про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту у 100% працівників закладу.

Джерела:    Житомир.info           http://zhytomyr-rda.gov.ua          https://moz.gov.ua/novini


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь