Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Гендерний аудит доступності ЦНАП у Пулинській громаді

Дата: 06.10.2021 17:10
Кількість переглядів: 848

6 жовтня 2021 року до смт. Пулини завітали представники Житомирської  обласної  громадської організації людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я» для проведення  гендерного аудиту доступності  Центру надання адміністративних послуг у  Пулинській громаді.

Аудит проводився у рамках реалізації проєкту «Гендерний аудит доступності – інструмент захисту прав жінок з інвалідністю» за підтримки Уряду Канади, що впроваджується Українським Жіночим Фондом.

Експерти разом з учасниками заходу, провівши аудит доступності ЦНАПу у Пулинській ТГ, виявили, що пандус на вулиці є зручним, відповідає параметрам відповідно до вимог законодавства, а кнопка виклику персоналу забезпечує своєчасну допомогу в разі необхідності. Певні незручності викликає пандус в середині, одначе за словами представника громадського руху в смт. Пулини Сергія Лебедя, він є зручним, хоч і потребує сторонньої допомоги.

Експерти підкреслили, що меблі всередині приміщення є зручними і не викликають дискомфорту, а відсутність порогів слугує безбар'єрному доступу для отримання послуги.

Директор ЦНАПу Олександр Іщенко розповів як у Центрі надають допомогу людям з інвалідністю та наголосив, що кваліфіковані працівники ЦНАП намагаються створити зручні і рівні умови доступу у наданні адміністративних послуг.

У ході аудиту працівників ЦНАПу інформували про мобільний додаток УТОГ, який долає комунікативні бар’єри та дозволяє жити повноцінним життям кожному, хто спілкується жестовою мовою. За допомогою додатка особи з порушенням слуху мають можливість спілкуватися, використовуючи послуги перекладача жестової мови з відеозв’язком в Viber, Whatsapp, Skype на «Сервіс-УТОГ».

Голова Пулинської селищної ради Олександр Гаврилюк наголосив, що провідним напрямом у розвитку громади є забезпечення комфортних умов проживання для усіх мешканців, а особливо для людей з інвалідністю. Також вкотре повторив, що всі поради експертів про покращення умов доступності в отриманні послуг людьми з інвалідністю будуть враховані і обов’язково втілені в життя.

Крім того, на базі ОЗЗСО Пулинської ЗОШ I-III ступенів був проведений семінар «Гендерний аудит доступності при отриманні послуг в ТГ Пулини».

Основною метою семінару було навчити місцевих фахівців якісно надавати послуги жінкам і чоловікам  з інвалідністю різних нозологічних груп.

Неля Ковалюк – представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Житомирській ОДА, Галина Шаустюк – головна фахівчиня Департаменту соціальної політики Житомирської МР та Тетяна Денисенко – заступниця директора Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю розповіли для чого потрібно проводити гендерні аудити доступності, як покращити роботу ЦНАПів щодо забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації та які особливості надання адміністративних послуг людям з інвалідністю.

Варто відмітити, що такі заходи сприяють формуванню інклюзивної політики в громаді та зважають на потреби жінок і чоловіків, у тому числі з інвалідністю, а також допомагають виявити бар’єри та здійснити заходи щодо їх усунення.

Сергій Лебідь, мешканець Пулин підтверджує,  що в громаді створені умови для соціалізації і доступності прав і свобод для людей з інвалідністю. 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь