Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Жовтава осінь розфарбувала освітянське свято

Дата: 06.10.2021 12:23
Кількість переглядів: 749

У світі немає нічого вічного: усе з’являється і все зникає,

лише дорога до школи та спомин про перших вчителів

лишається навіки…

За традицією, у першу неділю жовтня ми дякуємо всім тим, хто несе почесне звання «Педагог». Це величне свято навіть природа прикрашає, зодягаючись у жовто-гаряче вбрання, щоб створити атмосферу затишку й тепла, яку протягом усього життя несе вихователь, вчитель, освітянин.

Професія педагога – це не просто ремесло, це стан душі, це співтворчість з дитячими серцями. Це вічна гавань для учнівських запитань, роздумів та розмов. Це перший крок дитини в доросле самостійне життя.

Розуміючи титанічну працю цих скромних людей, працьовитих бджілок, що заповнюють соти дитячих душ, з метою висловити глибоку повагу і шану до особистостей цього ремесла, 1 жовтня у приміщенні Центру культури і дозвілля відбувся святковий концерт для освітянської родини Пулинської селищної ради.

Наші освітяни мали змогу насолодитися музичними,  танцювальними, поетичними, театральними виступами, які підготували вихователі та вихованці Пулинських закладів дошкільної освіти №1 «Ялинка» й №2 «Сонечко», колективи та учні ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІ ст., Вацлавпільської гімназії, Кошелівської ЗОШ, Мартинівської ЗОШ, Сколобівської ЗОШ, Новозаводської ЗОШ.

Для наших титанів праці танцювальні виступи присвятив зразковий хореографічний колектив «Колорит». Не можна оминути увагою, до сліз правдиву, сценку «Вакцинація» та лекцію лікаря Євгена Комаровського «Про особливості захворювання "вчительство"». Справжнім гімном видалася заключна новела «Вчительська осінь»: щира, чуттєва, а головне – правдива у кожному словечку, що пробирає прямісінько до кісток.

У такий величний день Пулинська громада мала можливість нагородити кращих з кращих, відзначити творчі здобутки активних педагогів-новаторів та тих, хто щойно ступив на освітянську ниву, висловити глибоку повагу до немеркнучої вчительської професії, яка формує підростаюче покоління свідомої молоді, вільної від приписів, забобонів та утисків.

З гордістю в очах, посмішкою на обличчі та тремтінням у голосі до освітян звернулися ті, хто не покладаючи сил, переймається долею кожного закладу, кожного педагога, кожної дитини. Ті, хто щодень покращують матеріально-технічне забезпечення закладів освіти, дбають про безпеку і комфортні умови навчання  та виховання наших дітей, сприяють розвитку освітянської величі громади.

З щирими словами привітань і побажань до великої і дружньої освітянської родини звернулися селищний голова Олександр Гаврилюк та начальниця відділу освіти Пулинської селищної ради Наталія Опанащук. Наголосили, що забезпечення якісних освітніх послуг неможливо також і без працівників, які забезпечують підвіз здобувачів освіти, їх харчування, комфортні та належні санітарно-гігієнічні умови. Тому це свято справедливо вважати святом людей з великим серцем, наповненим любов’ю до дітей.

Велику вагу у формуванні гармонійного розвитку дітей займає новостворена КУ «Пулинський інклюзивно-ресурсний центр» Пулинської селищної ради, який працює з особливими дітьми, які потребують найбільшої уваги, розуміння і підтримки.

 

На урочистому заході Почесними грамотами Пулинської селищної ради та Грамотами відділу освіти Пулинської селищної ради було нагороджено близько 20 освітян, які передають кожній дитині неоціненний скарб високої освіченості та багатої духовності,  формують молоде покоління інтелектуально розвинених, морально багатих людей.

Голова Пулинської селищної ради Олександр Гаврилюк мав за честь привітати неймовірну людину, талановитого педагога з 33-річним стажем, Івана Паламарчука, який нагороджений премією,  дипломом та нагрудним знаком Верховної Ради України за високі досягнення у галузі освіти.

Очільниця відділу освіти Наталія Опанащук вручила нагороди Міністерства освіти і науки України кращим працівникам Пулинського професійного ліцею.  Привітала молодих педагогів, котрі стали на освітянську стезю, вирішили сіяти розумне, добре, вічне, а також вручила їм пам’ятні сувеніри.

Не оминули увагою і ветеранів педагогічної ниви. З нагоди свята їм вручили квіти на знак  вдячності за сумлінну працю і вагомий внесок у розвиток освіти громади.

На знак подяки всі учасники святкового концерту отримали солодку винагороду.

Спасибі вам, учителі,
Що йдем сміливо по Землі,
Що знаєм все про океани,
І чули навіть про лимани…
За Трою і за Карфаген,
За бензохлоропропілен,
За НЕ і НІ, за двічі два,
За ваші теплії слова.
За всі знання, що дали нам,
За це ми ДЯКУЄМО Вам!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь