Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

«Ніхто не забутий, ніщо не забуте!»

Дата: 21.09.2021 15:09
Кількість переглядів: 428

   22 вересня у нашій країні відзначається День партизанської слави.

Свято партизанської слави встановлено в Україні на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів, увічнення їхньої пам'яті.

Відзначення цього свята є державним визнанням неоціненного внеску народних месників у велику Перемогу над фашизмом. На території України діяла величезна партизанська армія - 55 з'єднань, майжк 2 тис. загонів, в яких воювало понад 500 тис. партизанів, 95 з яких нагороджені званнями Герой Радянського Союзу. 

А пам’ять… Вона нетлінна й вічна. Вона дивиться на нас зі старих фронтових фотографій, тих речей, які зберігають колишні партизани, і не дає потьмяніти жодній героїчній сторінці перемоги над фашизмом.

А ми, молоде покоління, про бойові подвиги партизан, їхнє героїчне життя можемо дізнатися сьогодні тільки з їх розповідей, кінофільмів, творів художньої літератури. Наш обов’язок –  згадувати про них не тільки на свята, а кожного дня пам’ятати про тих, хто кував цю перемогу, хто загинув у цій страшній війні.

  З метою вшанування подвигу партизанів і підпільників у бібліотеці Пулинської селищної ради організована викладка історичної книги. Всі бажаючі мають змогу ознайомитися з літературою та дізнатися багато цікавого про підпільну діяльність в роки Великої Вітчизняної війни.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь