Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

12 вересня - Міжнародний День пам’яті жертв фашизму.

Дата: 12.09.2021 11:05
Кількість переглядів: 505

12 вересня - Міжнародний День пам’яті жертв фашизму

 

   День пам’яті жертв фашизму - це день, коли вшановуються десятки мільйонів людей, які загинули під час Другої світової війни. Це день поминання полеглих у боях солдатів, а ще більше - мирних людей різних національностей, які загинули під бомбами, від хвороб, голоду, холоду, у концтаборах.

 

З 1962 року було прийнято вважати кожну другу неділю вересня Міжнародним днем пам’яті жертв фашизму. Цей день був визначений саме у вересні, тому що на цей місяць припадає дві пов’язані з Другою світовою війною дати: день її початку та повного завершення. Це стало однією з причин встановлення дня жалоби на вересневу неділю.

 

Україна входить до числа країн, найбільш постраждалих у роки Другої світової війни - як від воєнних дій, так і від військових злочинів. Ця війна, за різними оцінками, коштувала Україні від 8 до 10 мільйонів життів.

 

З нагоди відзначення Дня пам’яті жертв фашизму в бібліотеці Пулинської селищної ради оформлена книжкова виставка- пам’ять "І досі в пам’яті ті дні..."

   

Тож в ці пам’ятні дні так важливо вкотре згадати про усіх жертв нацизму. Пам’ятати яким страшним лихом для українців була Друга світова війна, адже ця пам’ять робить нас сильнішими та є запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь