Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

29 серпня - День пам'яті захисників України, які загинули за незалежність, суверенність і територіальну цілісність держави

Дата: 28.08.2021 14:39
Кількість переглядів: 837

У ці серпневі дні в Україні вшановують пам'ять загиблих військових, учасників АТО. Адже саме 29 серпня в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь період війни.

28 серпня селищним головою Олександром Гаврилюком, секретарем ради Людмилою Метельською, завідувачкою відділу гуманітарного Оленою Гузюк та начальником Пулинського відділу №5 управління праці та соціального захисту населення Житомирської РДА Тетяною Коберник покладено квіти до пам’ятника нашому земляку, учаснику бойових дій на Сході країни Cергію Ковнацькому.

В бібліотеці Пулинської селищної ради розгорнуто книжкову панораму пам'яті, яка присвячена цій даті. До уваги читачів книги, які описують Іловайську трагедію та війну на Сході України.

У цей час там саме поспіли соняхи, але їх урожай так і не зібрали у 2014 році, адже в цих соняхах тривали бої й залишилися загиблі українські захисники. Тому сонях – символ скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами.

Ми завжди пам'ятаємо наших земляків Олександра Чернявського та Сергія Ковнацького, які поклали своє життя за свободу і незалежність Батьківщини.

 Олександр Чернявський – старший сержант, механік-водій машини РХБЗ, 144-й окремий батальйон РХБ захисту, 30-та механізована бригада. Загинув 15 лютого 2015 року під час супроводу колони, яка рухалася польовою дорогою зі смт Луганське до Дебальцевого, потрапивши у засідку терористів. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Сергій Ковнацький – старший солдат 95-ої окремої аеромобільної бригади. Загинув 25 березня 2018 року від поранення у голову кулею снайпера під час бойового чергування в районі шахти «Бутівка». Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). 

Схилімо голови й вшануємо пам'ять наших героїв, які загинули за мирне небо над нами, за дитячий сміх, за нашу свободу. Пам'ятаймо наших Героїв кожної миті, кожної хвилини, кожного дня!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь