Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

«Нам – 15»: під такою назвою відкрито виставку

Дата: 21.08.2021 11:43
Кількість переглядів: 954

20 серпня в приміщенні народного художнього музею «Пулинські барви» селищної ради відбулося відкриття виставки живописних та графічних робіт викладачів художнього відділу школи мистецтв та митців, які стояли біля витоків початкової мистецької освіти.

До уваги присутніх організатором заходу, заслуженим вчителем України Леонідом Фесенком представлено слайдову презентацію.

Художній відділ школи мистецтв було відкрито у 2006 році. 15 – цифра не велика, але за цей час відбулося багато позитивних змін як в школі мистецтв, так і житті громади. Про це говорили викладачі художнього відділу Леонід Фесенко, Олена Рачкован, Віталій Правдицький. Про це йшлося і у виступі селищного голови Олександра Гаврилюка.

Своїми спогадами поділився і колишній директор школи мистецтв Іван Іщенко.

Олена Рачкован пригадала перший набір учнів відділу (їх було більше 30), зазначивши, що першим – завжди найважче. Але сьогодні, озираючись назад, з впевненістю може сказати, що життя прожите не дарма. Вихованців школи мистецтв порівняла з маленькими зернятками, які з часом проросли до Міжнародного рівня, обравши собі мистецький шлях у житті. І це приємно.

Про них з гордістю говорив і Леонід Фесенко, який зазначив, аби створити картину, треба мати не тільки відповідні знання та вміння, а треба прикласти й багато зусиль. Це кропітка праця, яку аж ніяк не можна порівняти з селфі.

На захід завітали і цьогорічні випускниці школи мистецтв. Свої роботи подарували музею. Їм є на кого рівнятися, є з кого брати приклад – це художники «Пулинського земляцтва», котрі є взірцем для молоді. Митці також подарували свої картини.

Усім, хто був причетний до відкриття художнього відділу, сприяли у цьому, були нагороджені подяками та картинами. Такий подарунок отримав і селищний голова Олександр Гаврилюк.

Музичні твори у виконанні юних музикантів та співаків сприяли гарному настрою учасникам заходу.

Школа мистецтв вдячна ФОП Максиму Пташнюку за подаровані картинні рамки.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

  Фото без описуФото без описуФото без опису Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь