Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Із засідання виконкому селищної ради

Дата: 19.08.2021 14:59
Кількість переглядів: 467

Із засідання виконкому селищної ради

19 серпня проведено засідання виконавчого комітету Пулинської селищної ради, на якому головувала секретар ради Людмила Метельська.

Заступник селищного голови Сергій Мурзаков доповідав про призначення Романа Лісіцького на посаду директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» селищної ради.

З інформацією про роботу зі зверненням громадян за I півріччя 2021 р. виступила начальник відділу загальної та організаційної роботи Олена Лонська.

Про влаштування дитини, позбавленої батьківського піклування, до Бердичівської спеціальної школи; затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав йшлося в доповіді головного спеціаліста служби у справах дітей селищної ради Тетяни Андрійчук.

Питання охоплення дітей віком від 0 до 6 років дошкільною освітою на території Пулинської селищної ради прозвучало у виступі головного спеціаліста відділу освіти Світлани Онищук. За інформацією головного спеціаліста, у Пулинській територіальній громаді функціонує 13 закладів дошкільної освіти (ЗДО), наявна мережа яких цілком задовольняє потреби жителів громади.

До Зеленополянського, Новозаводського, Мартинівського, Яснополянського, Староолександрівського ЗДО організовано підвіз.

Нині на території громади проживає 553 дитини віком до 6 років. Дошкільну освіту в закладах дошкільної освіти здобуватимуть 330 вихованців. З них: 301 дитина 3-6 річного віку, 120 дітей 5-6 річного віку – усі охоплені 100% дошкільною освітою.

Навчання і виховання дітей здійснюється відповідно до Базового компонента дошкільної освіти за Програмами, затвердженими Міністерством освіти й науки України. На засіданні методичного об’єднання керівники обрали Програму розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля» та Програму розвитку дітей старшого шкільного віку «Впевнений старт».

Відділом освіти розроблена та затверджена 27 сесією 7-го скликання Пулинської селищної ради №166 Програма «Організація харчування в закладах освіти селищної ради на 2020-2023 роки», відповідним наказом відділу освіти затверджено План заходів щодо забезпечення у закладах освіти Пулинської ТГ раціонального, якісного та збалансованого харчування.

Утримання однієї дитини дошкільного віку в 2020 році становила 22 817 грн на рік.

Світлана Онищук також зупинилась на сильних сторонах в роботі дошкільної освіти та проблемах. Однією із проблем є складна демографічна ситуація, яка може призвести до оптимізації мережі закладів дошкільної освіти.

У ході засідання розглянуті й інші питання порядку денного: про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення смт Пулини; затвердження акту обстеження аварійних дерев, що підлягають видаленню; про надання допомоги на лікування дитини та поховання двох безробітних осіб.

По всіх питання прийнято позитивні рішення.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь