Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Підрозділ пробації залучає нових волонтерів до співпраці

Дата: 16.08.2021 08:23
Кількість переглядів: 348

12 серпня начальниця Житомирського районного сектору №8 філії Центру пробації у Житомирській області Тетяна Горбатюк уклала договори про волонтерську діяльність з Надією Сірик і Яною Лозінською –головою правління та менеджеркою соціальної сфери БО «Міжнародного благодійного фонду  Місії самарян в Україні».

Під час підписання договорів представниці неурядової організації були ознайомлені з тренінговою програмою первинної підготовки та інтеграції волонтерів пробації, розроблені Державною установою «Центр пробації».

Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється за такими напрямами:

- сприяння уповноваженим органам з питань пробації у здійсненні наглядових заходів за місцем роботи та навчання клієнтів пробації;

- надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги клієнтам пробації;

- участь у проведенні соціально-виховної та індивідуально-профілактичної роботи, складанні та реалізації індивідуальних планів роботи з клієнтами пробації;

- сприяння у реалізації пробаційних програм, працевлаштуванні клієнтів пробації, залученні їх до навчання, виховних заходів та соціально корисної діяльності;

- участь у реалізації інших заходів, спрямованих на виправлення клієнтів пробації та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

Основний напрямок роботи сектору №8 філії Центру пробації в області (колишній Пулинський районний сектор) – забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності.

Одним з головних чинників, які можуть забезпечити виконання уповноваженими органами пробації покладених на них завдань і функцій, є налагодження тісної співпраці з громадськими організаціями, спільна робота у напрямі виправлення правопорушників. З цією метою передбачена можливість залучення до виконання функцій, покладених на пробацію -  волонтерів пробації. 

Фото без опису

Житомирський районний сектор №8 філії Центру пробації у Житомирській області (селище Пулини)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь