Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Вакцинація – п’ятий етап

Дата: 26.07.2021 16:34
Кількість переглядів: 670

За минулу добу, 25 липня, на Житомирщині зареєстровано 17 нових лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. У порівнянні з лютим-березнем 2021 року, ця цифра не висока. Але епідеміологи попереджають про те, що в Україні восени може розпочатися нова хвиля коронавірусу. І ця хвиля може бути більш потужною, ніж попередня.

Найкращий спосіб уберегтися від захворювання – це щеплення. Якщо під час І-ІІІ етапів імунізації від COVID-19 в Україні вакцинувалося населення лише відповідних категорій, то нині це може зробити кожен.

Завідувач Пулинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини  КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» селищної ради Роман Лісіцький зазначає, що в ЦПМСД на четвертому поверсі діє кабінет щеплень, де можна пройти імунізацію. Вакцини – в достатній кількості. Раніше щеплення проводили вакциною AstraZeneca, розробленою британсько-шведською компанією та Оксфордським університетом (флакон на 10 осіб). Нині використовують однодозну вакцину китайського виробництва CoronaVac, створену фармацевтичною компанією Sinovac спільно з біомедичним дослідницьким інститутом Butantan у Бразилії та індонезійською компанією Biofarma.

Усі охочі зробити щеплення тією чи іншою вакциною можуть зателефонувати до свого сімейного лікаря або у реєстратуру Центру первинної медико-санітарної допомоги селищної ради за номером 067 216 98 23 (з 9 до 17 год) чи особисто прийти до кабінету щеплень.

Вакциновані можуть отримати Міжнародне свідоцтво про щеплення після отримання другої дози вакцини.

Інформацію стосовно виїзду за кордон (права в’їзду і виїзду) можна знайти на сайті Міністерства закордонних справ України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь