15 травня – День Європи
Щорічно у третю суботу травня в Україні відзначають День Європи. Для українців – це особливий день, адже Україну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура. Працівники бібліотеки Пулинської селищної ради пропонують доторкнутись до традицій та звичаїв різних європейських держав.
Продовжено віртуальний гастрономічний тур, започаткований минулого року до Дня Європи юними користувачами бібліотеки. У 2020 році мандрували Італією, готуючи піццу та різотто; Франція «пригощала» нас фірмовими десертами, а Данія та Норвегія представили різномаїття страв із морепродуктів.
Цього року наші кулінари пропонують нові рецепти та фотозвіт про те, якими вийшли їх страви.
Ліана Опанащук пропонує скуштувати одну із найвідоміших національних страв Бельгїї - Мулес-фрітес.
Мулес – молюски, фрітес – картопля фрі. Молюски, переважно мідії, подають звареними . Картоплю – на тарілці. Мідії готують із селерою, цибулею і маслом. Спочатку їдять морепродукти, потім у соус, що залишився, вмочують картоплю.
Ще один смаколик від Ліани- лицитарський пряник. Він є частиною хорватської культурної спадщини. Це— барвисто оформлений кондитерський виріб, медовий пряник, найчастіше — у формі серця.
Валерія Лукащук запрошує до кулінарної подорожі Іспанією.
Рибний світ біля іспанських берегів різноманітний. Це відбивається і в національній кухні.
Рецепти приготування риби в традиційній кухні прості-запікають в духовці, також смажать в оливковій олії. Валерія спробувала один із багатьох рецептів, і запевняє- це смачно.
Познайомитись ближче з Європою, її країнами та народами, дізнатись, як Україна крокує в Європу можна з книг представлених на виставці європейської літератури "Європа на вістрі пера".
Відділ гуманітарний.