Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Вшанували подвиг загиблих

Дата: 09.05.2021 12:38
Кількість переглядів: 871

Урочистості з нагоди Дня пам’яті й примирення та Дня Перемоги розпочалися в Пулинах 7 травня з покладання квітів дошкільнятами та учнями місцевої ЗОШ до Монумента слави.

8 травня – День пам’яті та примирення (20 година): біля Монумента слави загиблим у Другій світовій війні горить-палає вічний вогонь. Старшокласники несуть почесну варту. До священного місця наближається людська колона з квітами та лампадками в руках. Попереду колони – селищний голова Олександр Гаврилюк та секретар ради Людмила Метельська з корзиною квітів. Слідом за ними йдуть старшокласники ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІ ст. з ялинковою гірляндою, обвитою жовто-блакитними стрічками.

До підніжжя Монументу лягають живі квіти, горять засвічені лампадки. З промовою виступає селищний голова Олександр Гаврилюк, який говорить, що слова «Ніхто не забутий – ніщо не забуто» ми повинні пам’ятати завжди. Ми повинні пам’ятати тих, хто боронив нашу Вітчизну від ворога в часи Другої світової, хто працював в тилу, наближуючи Велику Перемогу. Пам’ятати тих, що не повернулися з війни, котрі не встигли стати батьками, народити дітей. Ми повинні цінувати мир, адже війна несе багато горя і сліз.

Сьогодні ми також маємо вклонитися тим бійцям, які захищають наш мир і спокій на сході країни. Шана їм і подяка.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх загиблих захисників України.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

9 травня – День перемоги над нацизмом у ІІ світовій війні

Зранку біля Монумента слави звучить патріотична музика. Щоб вклонитися загиблим, з букетами квітів сюди підходять жителі громади .

Працівники селищної ради з квітами, вишикувавшись в колону, проходять вулицями селища. Секретар ради Людмила Метельська та заступник селищного голови Сергій Мурзаков покладають квіти до Монумента слави та пам’ятника воїнам Афганської війни. Далі колона прямує на селищне кладовище. Покладаються квіти до братської могили та пам’ятника загиблому учаснику  війни на Донбасі Сергію Ковнацькому.

В зажурі схиляємо голови.

Вічна слава і пам’ять героям!

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь