Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

В Центрі культури і дозвілля відкрито виставку плакатів

Дата: 07.05.2021 14:48
Кількість переглядів: 776

7 травня в приміщенні Центру культури і дозвілля Пулинської селищної ради відкрито виставку плакатів під назвою «Була висока трава», присвячена до  Дня пам’яті й примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У вестибюлі представлено 29 плакатів-історій людей, які у роки війни перебували у концентраційних таборах, на примусових роботах в гітлерівській Німеччині. Це останні не почуті свідки тих страшних подій, тихі герої, що пережили ув’язнення, приниження, післявоєнну стигму. Вони мусили мовчати про своє минуле, бо в Радянські часи їх вважали зрадниками.

Кожний портрет супроводжується короткою історією людини та її роздумами над тим, що справді важливо у житті.

Голова правління Громадської організації Надія Сірик детально розповіла про проєкт «Була висока трава», що реалізований за підтримки німецького фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє», продемонструвала короткі відеоролики, в яких показано, що пройшовши такі жахливі випробування, люди не озлобились, залишились з сильними почуттями власної гідності. Зокрема колишній в’язень концтабору «Майданек» та сталінських таборів Франц Бржизицький (кілька разів відвідував Пулинський Громадський центр) у своїй розповіді згадував, що він не ображається ні на німців, ні на «совєтів». Адже вони були темними людьми, які лише виконували свою брудну роботу.

Про війну завжди говорити важко. «Вона плугом пройшла по людських серцях», – так влучно написано на одному з плакатів.

Своїми думками з приводу побаченого поділилися селищний голова Олександр Гаврилюк та член ГО «Пулинське земляцтво» Іван Грибан. Промовцями зазначено, що такі заходи мають проводитись, аби молодь краще знала нашу історію і правильно трактувала події минулого.

Зберігач музейного фонду селищної ради Олена Загацька подякувала Надії Сірик за проведений захід й подаровані музею плакати.

Виставка триватиме до кінця травня.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь