Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Дев’ятого травня – День матері в Україні

Дата: 07.05.2021 10:56
Кількість переглядів: 592

У календарі свят для мам визначений особливий день – друга неділя травня. Це свято присвячене найріднішій людині, яка подарувала нам життя.

Мама – наша підтримка й опора. У житті кожного із нас вона відіграє величезну роль. У цей день заведено вітати та робити подарунки не тільки усім мамам, але і вагітним жінкам. Це свято відзначається в понад 40 країнах світу. Офіційне державне свято День матері в Україні встановлене в 1999 році. Святкування стало популярною і доброю сімейною традицією.

Історія святкування Дня матері

Дата шанування мам походить з давньогрецького культу матері. Як світське свято День матері вперше був підтриманий активісткою Джулією Уорд Хоув у 1872 році, але не став популярним. У 1907 – про свято заговорили знову. Американка Анна Джарвіс виступила з ініціативою почитати матерів і звернулася в державні установи з пропозицією встановити свято.

У 1910 році штат Віргінія першим визнав День матері офіційним святом. У 1914 році другу неділю травня було оголошено національним святом матері. Слідом за США свято також визнали в інших країнах, в тому числі й Україні.

До Дня матері бібліотека Пулинської селищної ради підготувала книжкову виставку та відео юних читачів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь